Logo Universiteit Leiden.

nl en

Grote Taaldag

De AVT, LOT en Anéla organiseren jaarlijks de Grote Taaldag, met aan het eind het feestelijke Taalgala, waar heel taalkundig Nederland bijeenkomt.

Grote Taaldag 2024

De volgende Grote Taaldag, georganiseerd door AVT, LOT en Anéla, zal plaatsvinden op vrijdag 2 februari 2024, in Utrecht. Het belooft weer een inspirerende dag te worden!

Als u AVT- of Anéla-lid bent (of wil worden) en op de Grote Taaldag 2024 graag een lezing wil geven, kunt u tot en met vrijdag 8 december 2023 een samenvatting van maximaal 170 woorden indienen via het formulier.

  • Als u van plan of bereid bent uw lezing in het Engels te houden, kunt u dat aangeven met een Engelse titel en samenvatting in plaats van een Nederlandse. 
  • U mag maximaal 2 samenvattingen indienen (1 als eerste auteur, 1 als co-auteur). 

We organiseren een zeer gevarieerd programma met lezingen, koffiemomentjes, het jaarlijkse Taalgala, en een inspirerende keynote-duopresentatie met als thema ‘Meertaligheid in het onderwijs’. Zoals gebruikelijk worden op het einde van de dag, tijdens het Taalgala, ook de AVT/Anéla-dissertatieprijs en de LOT-populariseringsprijs uitgereikt. Dit jaar brengen we bovendien de winnaars van de LOT-Grote Vragenprijs onder de aandacht en lanceren we feestelijk Nota Bene, het nieuwe tijdschrift van de AVT en de BKL (Belgische Kring voor Linguïstiek).

De kosten voor de dag (inclusief catering) zijn €35 voor senior-leden van AVT/Anéla, €25 voor junior-leden (promovendi, studenten en werkzoekende taalkundigen), en €70 voor niet-leden.

Deze website maakt gebruik van cookies.