Logo Universiteit Leiden.

nl en

Grote Taaldag 2019: Call for papers

Op 2 februari 2019 vindt in Utrecht de volgende Grote Taaldag plaats. De call for papers en de registratie zijn geopend.

Registratie

Schrijft u zich direct in voor de Grote Taaldag.

Inzendingen welkom!

Ieder AVT- of Anéla-lid dat op de Grote Taaldag een lezing wil geven, kan uiterlijk 10 december 2018 een samenvatting van maximaal 170 woorden indienen via deze link

U mag maximaal 2 samenvattingen indienen (1 als eerste auteur, 1 als co-auteur). De lezingen duren 20 minuten, gevolgd door een vragensessie van 5 minuten.

Als u geen bevestiging van ontvangst van uw samenvatting ontvangt, neemt u contact op met Jenny Audring. Mochten er meer sprekers zijn dan plaatsen in het programma, dan zullen de laatst ontvangen abstracts opgenomen worden als alternates.

Het programmaboekje (inclusief samenvattingen) zal in januari verschijnen op deze website en per e-mail verstuurd worden naar alle AVT- en Anéla-leden.

Prijswinnaars 2018

Hieronder vindt u de winnaars van de AVT/Anéla Dissertatieprijs en de LOT Populariseringsprijs, uitgereikt op de Grote Taaldag 2018.

De winnaar van de AVT/Anéla Dissertatieprijs is: Kobie van Krieken (Radboud Universiteit Nijmegen) met haar proefschrift "Linguistic viewpoint in crime news narratives: Form, function and impact".

De AVT feliciteert haar van harte met de prijs. Het juryrapport is hier te lezen.

De twee andere genomineerde dissertaties waren

  • Heidi Klockmann "The Design of Semi-lexicality: Evidence from Case and Agreement in the Nominal Domain"
  • Kasper Kok "The status of gesture in cognitive-functional models of grammar"

Voor de AVT/Anéla Dissertatieprijs 2017 kwamen in aanmerking alle dissertaties verdedigd tussen 16 juli 2016 en 15 juli 2017.

De jury bestond uit:

  • Ans van Kemenade (Radboud Universiteit, juryvoorzitter)
  • Marianne Starren (Radboud Universiteit)
  • Martijn Goudbeek (Universiteit Tilburg)
  • Amos van Gelderen (Universiteit van Amsterdam)
  • Arie Verhagen (Universiteit Leiden)

Het reglement van de AVT/Anéla dissertatieprijs vindt u hier.

Secretaris van de jury was dr. Nivja de Jong (namens het ANéLA-bestuur). De tweede secretaris was dr. Lotte Hogeweg (namens het AvT-bestuur). Voor meer informatie over de AVT/Anéla-dissertatieprijs 2017 kunt u contact opnemen met Nivja of Lotte.

LOT-Populariseringsprijs

De LOT-Populariseringsprijs gaat dit jaar aan Sharon Unsworth en Gerrit Jan Kootstra voor hun project "Meertaligheid in beeld brengen op de basisschool". Van harte gefeliciteerd!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie