Logo Universiteit Leiden.

nl en

AVT/Anéla Dissertatieprijs

Oproep nominaties AVT-Anéla dissertatieprijs 2020

De Algemene Vereniging voor Taalwetenschap (AVT) en de Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Taalwetenschap (Anéla) reiken jaarlijks een prijs uit voor een dissertatie op het gebied van de taalwetenschap. Ook dit jaar zal er weer een AVT/Anéla-dissertatieprijs worden uitgereikt.

Voor de AVT/Anéla dissertatieprijs 2020 komen in aanmerking alle dissertaties verdedigd tussen 16 juli 2019 en 15 juli 2020. Wij nodigen u uit om (gemotiveerde) voordrachten te doen voor kandidaten voor de prijs. De voordrachten dienen uiterlijk 15 augustus 2020 te worden ingediend.

Voordrachten kunnen online worden ingediend via dit formulier.

Secretaris van de jury is dr. Jorrig Vogels (namens het AVT-bestuur). De tweede secretaris is dr. Paz González (namens het Anéla-bestuur). Voor meer informatie over de AVT/Anéla-dissertatieprijs 2020 kunt u contact opnemen met Jorrig of Paz.

Dissertatieprijs 2019

Voor de afgelopen dissertatieprijs in 2019 waren 10 excellente dissertaties voorgedragen. De jury hadeen shortlist van 3 kandidaten opgesteld (in alfabetische volgorde):

  • Amber Boeynaems (VU Amsterdam) met het proefschrift “Figurative framing in political discourse”;
  • Caitlin Meyer (Universiteit van Amsterdam) met het proefschrift “Rule and order: Acquiring ordinals in Dutch and English”’
  • Luis Miguel Rojas Berscia (Radboud Universiteit Nijmegen) met het proefschrift “From Kawapanan to Shawi: Topics in language variation and change”.

De winnaar van de AVT/Anéla Dissertatieprijs 2019 is: Luis Miguel Rojas Berscia!

Het juryrapport is hier te lezen.

Deze website maakt gebruik van cookies.