Logo Universiteit Leiden.

nl en

AVT/Anéla Dissertatieprijs

De Algemene Vereniging voor Taalwetenschap (AVT) en de Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Taalwetenschap (Anéla) reiken jaarlijks een prijs uit voor een dissertatie op het gebied van de taalwetenschap.

Dissertatieprijs 2023

De nominatie voor de AVT/AnéLA dissertatieprijs 2023 is nu gesloten. De winnaar wordt bekendgemaakt op het Taalgala van de Grote Taaldag 2024.
 

AVT/Anéla dissertatieprijs 2022

De winnaar van de AVT/Anéla dissertatieprijs 2022 is... Alex Reuneker (Universiteit Leiden) met het proefschrift 'Connecting conditionals'. Van harte gefeliciteerd!

De videopresentaties van de drie genomineerde proefschriften vindt u hieronder, en het rapport van de jury staat hier. De jury bestond dit jaar uit Ad Backus (Universiteit Tilburg ), Mike Huiskes (Rijksuniverseit Groningen), Maarten Kossmann (Universiteit Leiden), Nicoline van der Sijs (Radboud Universiteit), and Beyza Sumer (voorzitter, Universiteit van Amsterdam). De jury werd bijgestaan door  Eva van Lier (vanuit AVT) en Gudrun Reijnierse (vanuit Anéla).
 

Presentatie van de genomineerden

Alex Reuneker, Leiden University Centre for Linguistics

Connecting conditionals: a corpus-based approach to conditional constructions in Dutch

 

Daan Hovens, Maastricht University

Power dynamics at work: an ethnography of a multilingual metal foundry in the Dutch-German borderland


Sybren Spit, University of Amsterdam

Awareness and instruction when kindergarteners acquire grammar

 

LOT Populariseringsprijs

Daarnaast werd op het Taalgala de LOT Populariseringsprijs uitgereikt. Dit is een prijs ter stimulering van het vervaardigen van populair-wetenschappelijke initiatieven over een taalwetenschappelijk onderwerp. De bijdrage kan elke gewenste vorm hebben: artikelen, boeken, video’s, radio- of TV-programma’s, websites, blogs, evenementen, etc. In oneven jaren gaat de prijs naar het beste projectvoorstel, dat met de prijs van €1000 gerealiseerd kan worden.

De winnaars van dit jaar zijn Margot van den Berg, Jeroen van Ravenhorst en Fresco Sam-Sin voor hun project “Een schip vol woorden: Sporen van Afrika in het Sranantongo”. Van harte gefeliciteerd!

De jury bestond dit jaar uit Mathilde Jansen, Yiya Chen en Sharon Unsworth, en het juryrapport kan hier worden gelezen.

Een schip vol woorden: Sporen van Afrika in het Sranantongo (Margot van den Berg, Jeroen van Ravenhorst en Fresco Sam-Sin)

 

Deze website maakt gebruik van cookies.