Logo Universiteit Leiden.

nl en

TRIXY Handboek

Het TRIXY Handboek is geschreven voor ouders en opvoeders van kinderen en jeugdigen met een extra X of Y chromosoom, voor volwassenen met een extra X of Y chromosoom en voor professionals. In het boek is kennis over deze syndromen gebundeld en toegankelijk gemaakt. Ook informatie over hoe kinderen en volwassenen het beste ondersteund kunnen worden, wordt in dit boek samengevat en er worden persoonlijke ervaringen van ouders en betrokkenen gedeeld.

Er wordt relatief weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van deze chromosoom variaties op de ontwikkeling en het functioneren in het dagelijks leven. Het resultaat hiervan is dat onze kennis over risico’s gedurende de levensloop op het gebied van gedrag, denken, emoties, leren, sociaal functioneren en kwaliteit van leven beperkt is, terwijl het belangrijk is dat deze kennis terecht komt bij de mensen die er het grootste belang bij hebben.

Bekijk de inhoudsopgave van het TRIXY Handboek ››

TRIXY Handboek bestellen

Dit Nederlandstalige boek is resultaat van een samenwerking tussen een ouder van een kind met deze aandoening en wetenschappers en clinici van het TRIXY Expertisecentrum.

Handboek in herdruk

Helaas kunt u momenteel het handboek niet bestellen, want het handboek is in herdruk. Wel kunt u uw mailadres achterlaten, mocht u op de hoogte willen blijven wanneer het handboek weer beschikbaar is. Excuses voor het ongemak.

Laat mij weten wanneer het TRIXY Handboek weer beschikbaar is ››

 

Auteurs: Sophie van Rijn, Jessica Langenhoff en Virginia Isaacs Cover
Een uitgave van TRIXY Expertisecentrum
ISBN: 9789090303536
€ 24,95 (inclusief verzendkosten)