Logo Universiteit Leiden.

nl en

De TRIXY Studie

De onderzoekers van het TRIXY Expertisecentrum willen in kaart te brengen hoe kinderen, adolescenten en jongvolwassenen met een extra X of Y chromosoom zich ontwikkelen. Helpt u ook mee?

Opgroeien met een extra X of Y chromosoom

Er is nauwelijks iets bekend over hoe kinderen met een extra X of Y chromosoom zich ontwikkelen op het gebied van sociaal gedrag, leren, emoties en taal. Deze kennis is juist hard nodig om de zorg te verbeteren. Zulke kennis is cruciaal om u beter te kunnen informeren na de diagnose en u te helpen de ontwikkeling van uw kind  zo goed mogelijk te ondersteunen.

We willen bovendien graag onderzoeken op welke manier informatie en ondersteuning de ontwikkeling van deze kinderen kan stimuleren. Ook willen we beter begrijpen hoe kinderen zich tot jongvolwassenen ontwikkelen en welke verschillen hierin zijn tussen kinderen.

Als u interesse heeft om aan toekomstig wetenschappelijk onderzoek mee te werken kunt u uw gegevens hier bij ons achterlaten. Wij laten u dan weten als er nieuwe onderzoeksstudies open worden gezet voor deelname.