Logo Universiteit Leiden.

nl en

Facultair Scriptieseminar 2021-2022

Ben jij een bachelorstudent die in het eerste semester van 2021-2022 een scriptie gaat schrijven maar geen scriptieseminar kan volgen binnen de eigen opleiding? Doe dan mee met het Facultair Scriptieseminar, verzorgd door het Writing Lab!

Wat houdt het Facultair Scriptieseminar in?

Het seminar bestaat uit 3 interactieve workshops van 2 uur en 1 individueel coachinggesprek. Om het seminar te halen, ben je verplicht de drie workshops en 1 coachinggesprek te volgen. Je bent echter van harte welkom om meer coachinggesprekken te plannen, met een maximum van 5. Deze zijn altijd gratis voor studenten FGW!

De workshops

In de drie verplichte workshops besteden we aandacht aan belangrijke thema’s binnen het schrijfproces:

  • Schrijfproces 1: plannen en structuur aanbrengen 
    (onderwerpen zijn o.a.: tijdsmanagement & planning, literatuur verzamelen & organiseren, onderzoeksvragen, een tekst opbouwen en structureren)
  • Schrijfproces 2: Academische stijl
    (onderwerpen zijn o.a.: schrijfstijl, alinea’s, parafraseren, reviseren en een reverse outline maken)
  • Schrijfproces 3: schrijfdicipline kweken voor scriptieschrijvers 
    (onderwerpen zijn o.a.: planning, uitstelgedrag en perfectionisme, afleidingen weerstaan, persoonlijke valkuilen aanpakken).

We bieden elke workshop twee keer aan, 1 keer op de campus (op vrijdagen) en 1 keer online (op donderdagen), zodat je kunt kiezen hoe en wanneer je wilt deelnemen. De workshops zijn gepland op de volgende data:

Workshop Schrijfproces 1: Plannen en structuur aanbrengen:
- Donderdag 21 oktober van 15:00u-17:00u (online) 
- Vrijdag 29 oktober van 11:00u-13:00u (on campus) 

Workshop Schrijfproces 2: Academische stijl en revisie:
- Donderdag 28 oktober van 15:00u-17:00u (online) 
- Vrijdag 5 november van 11:00u-13:00u (on campus) 

Workshop Schrijfproces 3: Schrijfdiscipline kweken:
- Donderdag 4 november van 15:00u-17:00u (online) 
- Vrijdag 12 november van 15:00u-17:00u (on campus) 

 

Individueel coachinggesprek

In het individuele coachinggesprek van 45 minuten kun je precies inzoomen op datgene waar jij behoefte aan of vragen over hebt. Alles wat je met je coach bespreekt, blijft tussen jullie en het gesprek kan zowel fysiek als online plaatsvinden. Als je wil, kun je je schrijfcoach ook een stuk tekst toesturen dat jullie dan tijdens de afspraak samen bespreken. Meer informatie hierover en hoe je je kan aanmelden vind je op de algemene pagina van het Writing Lab.

Inschrijven

Je kunt je via onderstaande knop inschrijven voor het scriptieseminar. Vul het formulier volledig in en druk op ‘verzenden’. Je krijgt een bevestiging van inschrijving per mail en daarin vind je ook de zelf-inschrijflink voor de Brightspacecursus van het scriptieseminar, waarin we steeds de workshopmaterialen zullen publiceren. Heb je nog vragen? Mail dan gerust naar writinglab@hum.leidenuniv.nl. Graag tot ziens bij het Writing Lab!   

Meld je aan voor het facultaire scriptieseminar
Deze website maakt gebruik van cookies.