Logo Universiteit Leiden.

nl en

Zweeds 3

Taal
Zweeds
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A1.2
Doelniveau
A2.1
Startdata
September, februari
Instructietaal
Zweeds/Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Uiterlijk een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Klassikale cursus

Dit is een klassikale cursus.
De docent en alle cursisten zijn aanwezig in het lokaal.

Cursusbeschrijving

De cursus Zweeds 3 is bedoeld voor deelnemers die de cursus Zweeds 2 hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau (A1.2) hebben. Vanaf het begin wordt er in de les in het Zweeds gecommuniceerd. Hierbij worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: Praten over werk, opleiding, studie, woonsituatie, het menselijk lichaam, dagelijkse conversaties op het werk, deelnemen aan telefoongesprekken, schrijven van simpele e-mails en korte brieven. De benodigde grammatica wordt uitgelegd en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de vocabulaire. Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, schrijven, lezen en luisteren. Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context van de landen waarin de taal wordt gesproken.

Na het volgen van deze cursus is men in staat om zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen te begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Men kan korte en duidelijke teksten lezen en deelnemen aan alledaagse gesprekken en in eenvoudige bewoordingen familie, leefomstandigheden, opleiding, baan of studie beschrijven. Men kan korte notities en e-mails schrijven en deelnemen aan eenvoudige telefoongesprekken.

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving BrightSpace. Binnen deze leeromgeving vindt u het huiswerk en extra lesmateriaal. Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer twee uur per les).

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Levy Scherrer, P. en Karl Lindemalm, Rivstart Textbok A1 + A2, H11 t/m H15. Natur&Kultur. ISBN 9789127434202.
  • Levy Scherrer, P. en Karl Lindemalm, Rivstart Övningsbok A1 + A2, H11 t/m H15. Natur&Kultur. ISBN 9789127434219.

Het lesboek dat bij deze cursus wordt gebruikt bevat 20 hoofdstukken en correspondeert met niveau A2 van het CEFR/ERK. Het boek is bedoeld om u naar niveau A2 te begeleiden. De inhoud wordt over vier cursussen verdeeld. Na de cursus Zweeds 1 wordt niveau A1.1 bereikt, na het volgen van Zweeds 2 niveau A.1.2; na Zweeds 3 niveau A2.1 en na Zweeds 4 niveau A2.2.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben, geen kennis van het Zweeds hebben en in verband met hun werkzaamheden en/of uit persoonlijke interesse de taal op basisniveau willen leren beheersen. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. Deelnemers die de cursus Zweeds 2 bij het Academisch Talencentrum met goed gevolg hebben afgerond of anderszins kunnen aantonen dat zij over het vereiste instapniveau beschikken, kunnen zich kunnen zich zonder meer inschrijven. Anderen dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of hun niveau toereikend is. Dit is een computertoets. Men kan de toets op het Talencentrum afleggen of downloaden en thuis maken

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor een online cursus is 16 en voor een klassikale cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.