Logo Universiteit Leiden.

nl en

Zweeds 3

Taal
Zweeds
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A2
Doelniveau
A2.2
Startdata
September, februari
Instructietaal
Zweeds/Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Online cursus

Dit is een online cursus.
Om deze lessen te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken; en gelden de volgende vereisten:

Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

De cursus Zweeds 3 (voor half-beginners) is een basiscursus taalverwerving en vereist enige voorkennis van de taal (A2.1). Alle basisvaardigheden komen aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan woordenschat en grammatica. Ook komt de Zweedse cultuur en samenleving aan bod. Van cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden. Van cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden. Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursisten die Zweeds 2 (niveau A2.1) hebben afgerond aan het ATC Leiden kunnen zich aanmelden voor Zweeds 3. Ook cursisten die elders hoofdstuk 1 t.e.m. 12 van Rivstart Textbok/ Övningsbok A1 + A2 hebben afgerond kunnen zich inschijven.

Cursusmateriaal

  • Levy Scherrer, P. en Karl Lindemalm, Rivstart Textbok A1 + A2, H13 t/m H18. Natur&Kultur. ISBN 9789127434202.
  • Levy Scherrer, P. en Karl Lindemalm, Rivstart Övningsbok A1 + A2, H13 t/m H18. Natur&Kultur. ISBN 9789127434219.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben, geen kennis van het Zweeds hebben en in verband met hun werkzaamheden en/of uit persoonlijke interesse de taal op basisniveau willen leren beheersen. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. Deelnemers die de cursus Zweeds 2 bij het Academisch Talencentrum met goed gevolg hebben afgerond of anderszins kunnen aantonen dat zij over het vereiste instapniveau beschikken, kunnen zich kunnen zich zonder meer inschrijven.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.