Logo Universiteit Leiden.

nl en

Spaans 1

In deze cursus komen alle vaardigheden aan bod: spreken, schrijven, luisteren en lezen. Er wordt ruim aandacht besteed aan grammatica, uitspraak en woordenschatverwerving. De cursus is praktisch van aard: gericht op het gebruik van de taal. De lessen vinden een keer per week plaats.

Taal
Spaans
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
0
Doelniveau
A1.1
Startdata
September, februari, mei (semi-intensief)
Instructietaal
Spaans/Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Inschrijving en programma Spaans 1 in Leiden en Den Haag

Deze cursus wordt aangeboden op locatie in Leiden en Den Haag.
SP1DH-rc wordt gegeven in Wijnhaven, Den Haag; inschrijving voor deze cursus in Den Haag staat uitsluitend open voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden.

De andere cursus wordt gegeven in het Lipsius in Leiden.

Cursusbeschrijving

Bij deze beginnerscursus staat het communicatief aspect van de taal centraal. Van het begin af wordt het Spaans in de les als communicatiemiddel gebruikt. Men wordt vanaf het begin aangespoord om actief informatie uit te wisselen over persoonlijke gegevens, ervaringen en interesses.

In de cursus komen alle vaardigheden aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Vanzelfsprekend wordt de benodigde grammatica ook uitgebreid behandeld.

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Corpas e.a., Aula Internacional 1, Curso de Espanol, Nueva Edicion. ISBN 9789460306150.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.

Voor deze cursus is geen kennis van de taal vereist. Het betreft een beginnerscursus.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.