Logo Universiteit Leiden.

nl en

Conversatie B1/B2 voor medewerkers van de universiteit

Taal
Nederlands
Doelgroep
Medewerkers
PhD-kandidaten
Startniveau
B1
Startdatum
24 juni (5 lessen)
Instructietaal
Nederlands
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Klassikale cursus

Deze cursus wordt als klassikale cursus aangeboden.
Bij de klassikale cursus zijn de docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal.

Cursusbeschrijving

Wil je graag je spreekvaardigheid van het Nederlands verbeteren door over onderwerpen te praten die met het dagelijks leven op de universiteit te maken hebben? Tijdens deze training van 5 lessen werk je aan het vergroten van je woordenschat en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Waar nodig verbeter je je uitspraak en intonatie in het Nederlands.

Tijdens de training worden specifieke onderwerpen besproken, zoals onderwijscommissies, functies, promoties en onderzoeksaanvragen, afgewisseld met oefeningen om de spreekvaardigheid te bevorderen. Iedere week heeft een thema. De deelnemers moeten rekening houden met 1 uur voorbereiding per week.

Voor deze taaltraining is het noodzakelijk dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse Taal (niveau B1/B2).  Deze cursus richt zich op het verbeteren en perfectioneren van je spreekvaardigheid in het Nederlands. 

LET OP: de cursus die op 24 juni van start gaat is een intensieve cursus met lessen op 24 en 25 juni, en op 1, 2 en 3 juli.

Doelgroep en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor medewerkers en PhD studenten van de Universiteit Leiden.

De cursus is bedoeld voor mensen die een uitgebreide basiskennis van het Nederlands bezitten: mensen die de cursus Nederlands 4 gevolgd hebben of een vergelijkbare cursus aan een ander taalinstituut.  Bij twijfel kunt u contact opnemen: talencentrum@hum.leidenuniv.nl

Van de cursisten wordt verwacht dat ze een actieve houding hebben en de lessen thuis voorbereiden. Per les moet men rekenen op een voorbereidingstijd van ca. 1 uur.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 10.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.