Logo Universiteit Leiden.

nl en

Nederlands 6

Taal
Nederlands
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
B2.1
Doelniveau
B2.2
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Uiterlijk een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.
September
inschrijven en data beschikbaar vanaf 1 juli
Februari
inschrijven en data beschikbaar vanaf 1 november
Leer verder
Ontdek onze conversatielessen en leer nog beter communiceren in het Nederlands

Klassikale cursus

Nederlands 6 wordt als klassikale cursus aangeboden.

Bij de klassikale cursus zijn de docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal. 

Cursusbeschrijving

In deze cursus leert men ongeveer 600 woorden. In de lessen wordt klassikaal en in groepjes geconverseerd en er wordt gebruik gemaakt van talenpracticumapparatuur. In deze cursus wordt er met authentieke teksten gewerkt en de grammatica wordt verder uitgebreid. Van cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden. Per les moet men rekenen op een voorbereidingstijd van ca. 3 uur.

Na de cursus is men in staat over allerlei (actuele) onderwerpen een gesprek te voeren, zonder al te veel moeite. Ook is men in staat om een eenvoudige presentatie te houden.

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Boer e.a., Nederlands op niveau (nieuwe editie). Uitgeverij Coutinho. ISBN 9789046904411.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroep en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben.

De cursus Nederlands 6 is een cursus voor taalleerders met een uitgebreide basiskennis van het Nederlands: mensen die de cursus Nederlands 5, het Staatsexamen NT2 – programma 2 gevolgd hebben of een vergelijkbare cursus aan een ander taalinstituut. Anderen dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of hun niveau toereikend is. Dit is een toets die op het Academisch Talencentrum wordt afgenomen. Om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen: talencentrum@hum.leidenuniv.nl

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 16.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 110 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.