Logo Universiteit Leiden.

nl en

Koreaans 2

Taal
Koreaans
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A1
Doelniveau
A1.2
Startdata
September, februari, mei (semi-intensief)
Instructietaal
Koreaans/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Cursusbeschrijving

Deze cursus is bedoeld voor beginners met enige kennis van het Koreaans. Aan de hand van het cursusboek Sogang Korean COMPACT SERIES 1, aangevuld met extra oefeningen en videomateriaal, wordt kennis gemaakt met het Koreaanse alfabet en de uitspraak van de Koreaanse taal. De nadruk ligt op het aanleren van praktische uitdrukkingen voor alledaagse situaties. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de woordenschat en grammatica. Ook komen de samenleving en cultuur aan bod. Per les dient u rekening te houden met een voorbereidingstijd van ongeveer drie uur.

Men bereikt niveau A1.2 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Sogang Korean COMPACT SERIES 1. Seoul: Sogang University Press. ISBN 9788992491709

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.

Deelnemers die de cursus Koreaans 1 bij het Academisch Talencentrum met goed gevolg hebben afgerond of anderszins kunnen aantonen dat zij over het vereiste instapniveau beschikken, kunnen zich inschrijven. Een basiskennis van het Engels is vereist.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie