Logo Universiteit Leiden.

nl en

Science Experience Tours

Tijdens de Leiden Science Family Day kom je op plekken die normaal voor het publiek gesloten blijven: ga backstage tijdens een van de Science Experience Tours.

Rondleidingen

Taal: Engels
Doelgroep: jongeren & volwassenen
Tijd: start om 12:00, 13:30 en 14:30
 

Tijdens deze rondleiding zie je de coolste, grootste elektronenmicroscopen van Nederland! Wil je weten hoe we piepkleine microben (bacteriƫn, virussen, etc.) bestuderen en hoe dit helpt bij de ontwikkeling van medicijnen en vaccins of gewoon bij een beter begrip van het leven? Kom dan langs bij NeCEN, het Nederlands Centrum voor Elektronen Nanoscopie.

Doelgroep: jongeren & volwassenen
Tijd: 11:30 & 13:00
 

Wist je dat de meethal van onze faculteit een heel bijzondere plek is? Het is namelijk een van de meest trillingvrije plaatsen ter wereld! De meethal heeft zestien trillingsvrije meeteilanden. Ontdek met eigen ogen wat onze wetenschappers hier precies doen.

Doelgroep: jongeren & volwassenen
Tijd: hele dag
 

De Fijn Mechanische Dienst (FMD) en de Elektronische Dienst (ELD) is de plek waar wetenschappers en onderzoekers met al hun technische vraagstukken en verzoeken terecht kunnen. De instrumentmakers van de FMD ontwerpen en bouwen de meest uiteenlopende fijnmechanische instrumenten. De ontwerpen beginnen meestal met een 3D ontwerp en de nauwkeurigheden liggen veelal op een fractie van een haar. 

De Elektronische Dienst (ELD) ontwerpt en bouwt elektrische apparatuur voor onze onderzoekers. Nauwkeurig meten en aansturen op extreem lage temperaturen eist veel kennis en ervaring. Daarvoor stellen zij heel specifieke onderdelen samen die goed op elkaar afgestemd moeten zijn. Kom kijken bij de FMD en ELD; de instrumentmakerij is indrukwekkend om te zien en mag je niet missen!

In 2024 is het Gorlaeus Gebouw klaar en twee keer zo groot als het huidige gebouw. Nieuwsgierig hoe het nieuwe gebouw eruit komt te zien? Kom een kijkje nemen! Wist je dat het totale gebouw straks net zo groot is als 14 voetbalvelden?

Je kunt je eenvoudig inschrijven voor de Science Experience Tours bij de informatiebalie.

Deze website maakt gebruik van cookies.