Logo Universiteit Leiden.

nl en

Programma

Iedereen is van harte welkom op de Leiden Science Family Day. We hebben een divers programma samengesteld waarin we rekening houden met kinderen, jongeren en volwassenen.

Creëer je eigen betoverende slijm op ons bruisende Experimentenplein, laat je verbazen door de kracht van licht en laat een blikje vooruit bewegen zonder het aan te raken. Laat je creativiteit sprankelen op de Leiden Science kleurplaat en verander zelf in een levend kunstwerk.

Stort je in een dag vol kennis en nieuwe inzichten met boeiende lezingen over de nieuwste ontwikkelingen, zoals de wereld van kunstmatige intelligentie en geneesmiddelenonderzoek. Speciaal voor onze jongste ontdekkers zijn er twee kinderlezingen. 

Laat je verbeelding de vrije loop tijdens onze boeiende workshops en demonstraties. Reis naar Mars in ons meeslepende mobiele planetarium, laat je verbazen door experimenten met vloeibare stikstof op een verbluffende -196 graden Celsius en waag je aan het kraken van de DNA-code onder begeleiding van de onderzoekers van Naturalis.

En altijd al eens op één van de meest trillingvrije plaatsen ter wereld willen lopen? Dat kan tijdens een van de Science Experience tours!

De activiteiten op de Leiden Science Family Day zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar; bij sommige activiteiten is begeleiding van een volwassene gewenst. De voertaal is Nederlands. Enkele lezingen en workshops worden in het Engels gegeven; dit is aangegeven bij de betreffende activiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.