Logo Universiteit Leiden.

nl en
(c) - Marc de Haan

Kosten

Kosten voor de colleges

De kosten van de colleges staan in de beschrijving van elke collegereeks apart vermeld. In de prijs zijn uiteraard de colleges opgenomen en het digitale studiemateriaal. Wie prints van de reader of syllabus wil ontvangen, kan dit aangeven op het aanmeldformulier en betaalt daar een extra bedrag voor. HOVO biedt alleen prints in zwart-wit. Powerpoints worden niet op papier geleverd. Studieboeken dient u doorgaans zelf aan te schaffen in de boekhandel.
Overigens is een kop koffie of thee tijdens per bijeenkomst bij de prijs inbegrepen.

Kosten voor excursies

Bij sommige collegereeksen is een rondleiding en/of bezoek aan een tentoonstelling inbegrepen. Gewoonlijk worden in de prijs van de collegereeks alleen de toeslagen voor de expositie en de kosten voor de rondleider doorberekend. Kosten voor de reis naar de tentoonstelling zijn niet inbegrepen. Reguliere toegang kunnen de meeste HOVO-deelnemers voldoen met hun museumkaart. Daarom heeft HOVO ook die kosten niet in de prijs meegenomen.

Korting voor veelplegers / grootverbruikers: HOVO-fan-pas

HOVO-deelnemers kunnen voor 600 euro een HOVO-fan-pas kopen die geldig is voor een half jaar: februari t/m juli en augustus t/m januari. Wie een dergelijke pas bezit kan gedurende het half jaar zich inschrijven voor collegereeksen voor een sterk gereduceerd tarief. Onderaan elke collegebeschrijving kunt u een fanpas aanvragen. 

Korting voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden

Medewerkers van de Universiteit Leiden betalen 50% van het HOVO collegegeld. (Deze regel geldt niet voor oud-medewerkers.)

Overige verzoeken om korting

Mochten de kosten voor u een bezwaar zijn, dan kunt u een verzoek doen om een korting van 50% op de HOVO collegeprijs. U dient hiertoe een apart aanmeldingsformulier in te vullen en een formulier met verzoek tot korting van het HOVO collegegeld. Dat laatste formulier kunt u alleen per post sturen aan de coördinator HOVO, ingevuld en voorzien van bewijsstukken, ten laatste drie weken voor aanvang van de colleges. Op grond van de gevraagde informatie over uw inkomen en vaste lasten besluit HOVO vervolgens of u voor korting in aanmerking komt. De korting kan slechts gelden voor één collegereeks per semester. Korting op de kosten van excursies, reizen, boeken e.d. is niet mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.