Logo Universiteit Leiden.

nl en

Literatuur en taal

Links staan de colleges gerangschikt naar datum van het eerste college. Er zijn op dit moment geen colleges literatuur en taal waarvoor u zich nog kunt inschrijven. Eind mei, begin juni verschijnen de aanmeldingsformulieren bij elke collegeserie.

De meeste collegereeksen op het gebied van letteren en taal vragen nogal wat voorbereiding van de deelnemers, want wat heeft het voor zin over boeken te gaan praten, wanneer u die niet heeft gelezen? Maar u kunt voor de zomer al beginnen, want bij de aankondiging van de series hebben de docenten de literatuur al opgegeven. Wat neemt u mee op vakantie? De boeken van de gezusters Brontë in het Engels, of geeft u de voorkeur aan moderne romans van Haruki Murakami

U kunt ook een zorgeloze zomer spenderen en dan in de herfst aan de slag gaan met Tacitus en korte stukken van andere Romeinse schrijvers in vertaling. Hans Smolenaars stelt een bloemlezing voor u samen in zijn syllabus. 

In januari kunt u trouwens een korte serie colleges volgen over Gulliver’s  Travels. Maar voor dat boek heeft u dan de hele kerstvakantie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie