Logo Universiteit Leiden.

nl en

Praktische informatie

Het doel van het gastlessenprogramma is om de verschillende wetenschapsgebieden dichter bij de leerlingen te brengen door een gastles in de klas te verzorgen: een unieke kans voor vwo-leerlingen om eens les te krijgen van een echte wetenschapper.

Doelgroep

De gastlessen zijn afgestemd op het niveau van 5 vwo en zijn bedoeld voor 5 en 6 vwo-klassen. U kunt het niveau van de klas vermelden in het aanvraagformulier.  

Ook de groepsgrootte vermeld u in uw aanvraag. De meeste gastlessen zijn geschikt voor groepen tot 25 leerlingen. Een aantal lessen is ook geschikt voor grotere groepen. 

Duur

De gastlessen passen in principe in een lesuur van 50 minuten. Voor een paar gastlessen zijn er echter twee lesuren nodig. Als dit het geval is, wordt dat duidelijk vermeld in de toelichting van de gastles. 

Kosten

Als tegemoetkoming in de administratie- en organisatiekosten vragen we scholen een bijdrage van € 50,00 per gastles. Uw school ontvangt een factuur van ons.

Voorbereiding

Nadat een afspraak voor een gastles is gemaakt, overleggen de school en de gastlesdocent vooraf met elkaar over de inhoud en de vorm van de gastles. Op die manier weten beide partijen wat zij van elkaar kunnen verwachten.

Evaluatie

Wij vragen scholen die een gastles afnemen mee te werken aan de evaluatie en kwaliteitszorg van het gastlessenprogramma door een kort evaluatieformulier dat wordt toegestuurd in te vullen.

Voorlichting

De gastlessen zijn niet bedoeld om voorlichting te geven over een bepaalde studie. Indien u daar prijs op stelt, kunt u contact opnemen met de coördinatoren Schoolbezoeken door te bellen naar: 071 527 3272 of door een e-mail te sturen naar: schoolbezoek@bb.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie