Logo Universiteit Leiden.

nl en

Voor scholen

We zijn op zoek naar scholen die het leuk vinden om ons uit te nodigen om met hun leerlingen in gesprek te gaan over het thema ‘de binnenwereld’.

Met ons onderzoek willen we opgroeiende jongeren helpen om beter te begrijpen wat er in henzelf omgaat. We willen hen leren hoe ze zelfreflectie kunnen gebruiken om mentaal sterker te worden.

Het is ook waardevol voor jongeren om met elkaar te praten over deze onderwerpen, daarom organiseren we groepsgesprekken. Die gesprekken bieden niet alleen jongeren maar ook ons handvatten om hun eigen binnenwereld te verkennen en door middel van zelfreflectie hun mentale veerkracht te versterken.

Als jouw school geïnteresseerd is, houden we je graag op de hoogte houden van ons onderzoek. We zullen de belangrijkste thema's en inzichten delen die we hebben verzameld uit de gesprekken, evenals nuttige materialen zoals podcasts en lesmateriaal.

Aanmelden?

Alle basis- en middelbare scholen die leerlingen hebben in de leeftijd van 9-14 jaar. De gesprekken kunnen zowel online als fysiek plaatsvinden.

Meld je als school aan ››

We sturen de school informatiematerialen en jongeren kunnen contact met ons opnemen voor al hun vragen over het onderzoek. We vragen van scholen alleen om deze materialen uit te delen. Afhankelijk van jullie voorkeur en onze beschikbaarheid zal het gesprek online of fysiek plaatsvinden. Het kan zowel tijdens de schooldag als erna.

Als het gesprek online plaatsvindt, vragen we jullie om de jongeren te helpen aan een laptop. Ook vragen we dan om een contactpersoon - bijvoorbeeld een betrokken leerkracht of een leidinggevende - die de toestemmingsformulieren kan verzamelen en tijdens de afspraak eventueel vragen van ons kan beantwoorden.  

Meer informatie

Je kunt contact met ons opnemen via wiebenik@fsw.leideuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.