Logo Universiteit Leiden.

nl en

Onderzoekers

De wetenschappers van Babylab Leiden zorgen ervoor dat belangrijke kennis verzameld wordt over de wijze waarop baby's de wereld om hen heen leren begrijpen. Ontmoet ons Babylab Team en leer onze onderzoekers kennen!

Babylab

 • Claartje Levelt Hoogleraar Eerste Taalverwerving

  Claartje Levelt is hoofd van de Lipsius locatie van het Babylab, waarbij ze samen met studenten van de afdeling Taalwetenschap onderzoekt hoe baby's taal leren.

 • Szilvia Biro is hoofd van de Pieter de la Court locatie van het Babylab. In samenwerking met studenten van de opleidingen Psychologie en Pedagogische Wetenschappen doet zij onderzoek naar de sociaal-cognitieve ontwikkeling van baby’s.

 • Andreea Geambasu is de Labmanager van de Experimentele Linguïstiek Laboratoria op de Lipsius locatie (onderdeel van het Universiteit Leiden Centrum voor Linguïstiek). Ze voltooide haar promotie in het Leidse Babylab in 2018 en is gefascineerd door hoe baby's (meerdere) talen leren en hoe ze zich in hun taalvermogen verhouden tot andere niet-menselijke dieren.

Huidige LAB -leden

 • Karin van den Berg

  Karin van den Berg zit in haar tweede jaar van de onderzoeksmaster Linguistics aan de Universiteit Leiden met een brede interesse in taal en cognitie en neurolinguïstiek. Na het behalen van haar bachelor Engelse Taal en Cultuur besloot ze zich verder te specialiseren in de taalwetenschappen en ze is onderzoeksassistent bij onderzoek naar taalverwerving bij eentalige en tweetalige baby's.

 • Iole Iacovidou

  Iole is onderzoeksmasterstudent aan het Instituut voor Pedagogische Wetenschappen.

 • Maryam Kohistani

  Maryam is student bij het Instituut voor Pedagogische Wetenschappen en volgt de masteropleiding ‘Toegepaste neurowetenschappen’.

 • Samita Kumar

  Samita is student bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen en volgt de masteropleiding ‘Toegepaste neurowetenschappen’.

 • Zsófia Károlyi

  Zsofia is student bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen en volgt de masteropleiding ‘Ouderschap, kinderzorg en ontwikkeling’.

 • Isabella Saccardi

  Isabella is een senior onderzoeksassistent en werkt aan de uitvoering van onze onlinestudie.

 • Robin Sanchez-van Ginkel

  Robin is vierdejaars student van de bachelor Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden. Haar voornaamste interesses zijn taalontwikkeling bij tweetalige kinderen en taalachterstanden bij zowel kinderen als volwassenen.

 • Aranka van Tol

  Aranka van Tol is momenteel bezig met de afronding van de onderzoeksmaster Linguistics. Haar afstudeerscriptie gaat over theoretische taalwetenschap, maar haar interesses gaan ook uit naar taalontwikkeling en de verwerking van taal door de hersenen. Ze is onderzoeksassistent bij onderzoek naar taalverwerving bij eentalige en tweetalige baby's.

 • Jie Yan

  Jie is student bij de Master Linguistics, en specialiseert zich in de richting ‘Taalverwerking en Cognitie’. Ze is met name geïnteresseerd in taalverwerking, in het bijzonder de vergelijking met verschillende taalachtergronden.

 • Wout Ydema

  Wout Yedema zit momenteel in het laatste jaar van de bachelor Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden. Zijn interesses liggen op het gebied van taal, statistiek en cognitieve psychologie.

Deze website maakt gebruik van cookies.