Logo Universiteit Leiden.

nl en

Meest gestelde vragen

Hieronder lees je de meest gestelde vragen over het VR-onderzoek

We zijn benieuwd hoe kinderen en jongeren het vinden om in een VR-wereld te zijn en opdrachten te maken. Met de resultaten wordt een hulpmiddel in VR ontwikkelt voor kinderen die iets ergs hebben meegemaakt.

Als je tussen de 8 en 17 jaar oud bent en je hebt geen epilepsie, dan kun je meedoen.

Nadat u toestemming heeft gegeven, vragen we uw kind om een vragenlijst voor de VR-beleving in te vullen. Vervolgens bevindt uw kind zich ongeveer 10 minuten in een VR-omgeving. Daarna wordt nog gevraagd om 3 korte vragenlijsten in te vullen. Dit duurt maximaal zo'n 35 minuten.

Ja, als dank voor het meedoen, krijgt iedere deelnemer een klein dankjewel-cadeautje.

Hoe zit het met de privacy en vertrouwelijkheid?

De persoonsgegevens van uw kind worden aan een code gekoppeld. In de vragenlijsten wordt alleen de code ingevuld en geen persoonsgegevens. De zogenaamde encryptiesleutel wordt niet bij de vragenlijsten bewaard en na afloop van het onderzoek vernietigd, zodat de resultaten helemaal volledig anoniem zijn.

Kinderen vanaf 16 jaar mogen zelf toestemming geven, dus wij vragen uw kind voor toestemming. Als uw kind jonger is dan 16 jaar, vragen we uw toestemming. 

Uiteraard mag u of uw kind op ieder moment stoppen met deelname aan het onderzoek. Dit heeft geen nadelige gevolgen.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Nina Krupljanin n.krupljanin@fsw.leidenuniv.nl

Als u iemand wilt spreken die niet bij het onderzoek hoort, bijvoorbeeld als u een klacht heeft, dan kunt u  Marianne van Dijken mailen: mdijken@fsw.leidenuniv.nl.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.