Logo Universiteit Leiden.

nl en

Wie zijn wij

Het team van het VIPP centrum
 

Claudia Vrijhof

Laura Stoop

Tessa Wesseling

De ontwikkelaars
 

Femmie Juffer

 • Femmie Juffer Ontwikkelaar

  Emeritus hoogleraar Femmie Juffer is één van de ontwikkelaars van het VIPP-SD interventieprogramma. Ze is betrokken geweest bij het ontwikkelen en testen van (meerdere aanpassingen van) de VIPP-SD, met name voor adoptie- en pleeggezinnen. Tot haar pensioen heeft ze als VIPP-SD trainer en supervisor aan de Universiteit van Leiden gewerkt.

Marian Bakermans-Kranenburg

 • Prof. dr. Marian Bakermans-Kranenburg is één van de ontwikkelaars van de VIPP-SD. Ze is betrokken geweest bij het verschillende experimentele onderzoeken naar de effectiviteit van (aangepassingen van) de VIPP-SD, zoals voor families met tweelingen of met een kind in het autisme spectrum, etnische minderheden en koppels. Momenteel is ze werkzaam bij de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze twee nieuwe vormen aan het onderzoeken is: VIPP-PRE, waarin video-feedback wordt gegeven aan aanstaande vaders aan de hand van echobeelden en VIPP-school. Daarnaast is ze met verschillende experts bezig met het ontwikkelen en testen van een online toepassing van de VIPP-SD.

Marinus H. van IJzendoorn

 • Marinus van IJzendoorn Ontwikkelaar

  Prof. dr. Marinus H. van IJzendoorn is één van de ontwikkelaars van de VIPP-SD en momenteel werkzaam als professor of Human Development aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is betrokken geweest bij het verschillende experimentele onderzoeken naar de effectiviteit van (aangepassingen van) de VIPP-SD, zoals voor gezinnen met een kind in het autistisch spectrum, gezinnen waarin kindermishandeling voorkomt, gezinnen met een immigratieachtergrond en gezinnen uit ‘non-WEIRD’ landen. Daarnaast geeft hij advies bij het ontwikkelen en het testen van aangepassing van de VIPP-SD, zoals VIPP-PRE en VIPP-school en werkt hij met verschillende experts aan online toepassing van de VIPP-SD.

De trainers en supervisoren
 

Nederland
 

Estelle Struis

 • Estelle Struis Trainer/supervisor

  Estelle Struis is VIPP-SD trainer en supervisor sinds 2007, toen ze de VIPP-SD Training ontwikkelde aan de Universiteit Leiden. Momenteel werkt ze als zelfstandig trainer, maar nauw samen met het VIPP centrum aan de Universiteit Leiden en The Tavistock and Portman NHS Foundation Trust in London. Ze adviseert over training in en implementatie van VIPP en legt zich toe op het opleiden van nieuwe trainers en supervisoren.

Claudia Vrijhof

Marije Stoltenborgh

 • Marije Stoltenborgh Trainer/supervisor

  Marije Stoltenborgh is VIPP-SD trainer en supervisor sinds 2019. Ze is betrokken geweest bij een effectiviteitsstudie naar de aanpassing VIPP-FC voor pleeg- en adoptiegezinnen. Momenteel combineert ze het geven van training en supervisie aan VIPP-SD ondersteuners met haar werk als docent bij het instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden.


België
 

An Roelands

 • An Roelands Trainer/supervisor

  An Roelands werkt als zelfstandig VIPP-SD trainer en supervisor sinds 2016. Daarnaast zet zij, sinds haar opleiding tot VIPP-SD/FC ondersteuner in 2014, de VIPP-FC dagelijks in bij pleeggezinnen. Ook is ze ondersteuner van de Sherborne Development Movement en heeft ze een privépraktijk waarin ze als therapeut werkt met ouders en kinderen.


Engeland
 

Jane Iles

 • Jane Iles Trainer/supervisor

  Jane Iles is VIPP trainer en supervisor sinds 2016 en werkt als klinisch psycholoog en onderzoeker aan de University of Surrey. Jane is betrokken geweest bij verschillende studies die (aanpassingen van) de VIPP-SD onderzochten, zoals de VIPP-CO (toepassing van VIPP bij twee ouders/verzorgers) en VIPP voor ouders met een persoonlijkheidsstoornis.

Paul Dugmore

 • Paul Dugmore Trainer/supervisor

  Paul Dugmore is VIPP-SD trainer en supervisor sinds 2017 en werkt momenteel als Associate Dean, Learning and Teaching bij the Tavistock and Portman NHS Foundation Trust in Londen. Hij is betrokken geweest bij een studie die de effectiviteit van VIPP-SD voor adoptiegezinnen in het Verenigd Koninkrijk evalueerde.

Rachel James

 • Rachel James Trainer/supervisor

  Rachel James is VIPP-SD trainer en supervisor sinds 2017 en werkt momenteel als Children, Young Adults and Family Director bij the Tavistock and Portman NHS Foundation Trust in in Londen. Ze is betrokken geweest bij een studie die de effectiviteit van een aanpassing van VIPP-SD voor adoptiegezinnen in het Verenigd Koninkrijk evalueerde.

Rajinder Ballman

 • Rajinder Ballman Trainer/supervisor

  Rajinder Ballman is VIPP-SD supervisor sinds 2017 en in opleiding tot trainer. Ze werkt als klinisch psycholoog voor kinderen en adolescenten bij the Central and North-West London NHS Perinatal Service. Ook werkt ze bij University College London als begeleider voor de doctoraatsopleiding klinische psychologie.

Eloise Stevens

 • Eloise Stevens Trainer/supervisor

  Eloise Stevens is VIPP-SD supervisor sinds 2017 en in opleiding tot trainer. Ze werkt momenteel als Early Years therapeut in het Anna Freud Centre in Londen waar ze nieuwe vaders een online versie van de VIPP aanbiedt. Ook is ze klinisch onderzoeker aan de Faculteit Educatie van de University of Cambridge. Ze is betrokken geweest bij verschillende studies naar de effectiviteit van de VIPP voor verschillende groepen in het Verenigd Koninkrijk.

Jess Elmer

 • Jess Elmer Trainer/supervisor

  Jess Elmer is een VIPP-SD supervisor sinds 2021 en is momenteel bezig met haar opleiding tot VIPP-SD trainer. Ze werkt als klinisch psycholoog bij het Tavistock and Portman Foundation NHS Trust in Londen en geeft leiding aan een team dat gespecialiseerd is in het werken met jonge kinderen (< 5 jaar). Ook is ze betrokken bij de opleiding van andere specialisten binnen een ‘postgraduate’ opleiding waarbij de VIPP wordt behandeld. Daarnaast heeft zij meegewerkt aan een studie naar de effectiviteit van VIPP-SD voor adoptiegezinnen in het Verenigd Koninkrijk. 

Emily Durling

 • Emily Durling Trainer/supervisor

  Emily Durling is een VIPP-SD supervisor sinds 2021 en is momenteel bezig met haar opleiding tot VIPP-SD trainer. Zij is werkzaam als klinisch psycholoog en werkt met kinderen en jongvolwassenen met neurologische aandoeningen. Daarnaast coördineert ze ook een postgraduate opleiding in therapeutisch werken met kinderen (< 5 jaar) bij University College London, in samenwerking met het Anna Freud Centre en het Tavistock and Portman Foundation NHS Trust.


Italië
 

Francesca Lionetti

 • Francesca Lionetti Trainer/supervisor

  Fransesca Lionetti is een VIPP-SD trainer en supervisor sinds 2013, werkzaam bij de G. d’Annunzio Universtiy of Chieti-Pescara in Italië. Ze is betrokken geweest bij de evaluatie van VIPP-SD voor adoptiefamilies en heeft onderzoek gedaan naar hechting en sociaalemotionele ontwikkeling. In haar huidige onderzoek focust ze op de interactie tussen individuen en hun omgeving.

Lavinia Barone

 • Lavinia Barone Trainer/supervisor

  Lavinia Barone is VIPP-SD trainer en supervisor sinds 2017 en is momenteel werkzaam als professor en hoofd van het Attachment and Parenting Lab aan de University of Pavia in Italië. Ze heeft onderzoek gedaan naar aanpassingen van VIPP-SD voor adoptiefamilies en moeders met een lage SES in Colombia.


Colombia
 

Jenny Ortiz

 • Jenny Ortiz Trainer/supervisor

  Jenny Ortiz is VIPP-SD trainer en supervisor sinds 2020. Momenteel werkt ze als assistent professor op de Universidad del Rosaria in Bogota, Colombia. Ze is betrokken geweest bij het vertalen van de VIPP-handleidingen naar het Spaans. Ook heeft ze de effectiviteit van de aanpassing VIPP-CC onderzocht binnen kinderopvangcentra in Uruguay en de VIPP-SD getoetst bij moeders op het platteland in Colombia.

Deze website maakt gebruik van cookies.