Logo Universiteit Leiden.

nl en

Russisch 2

Taal
Russisch
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A1
Doelniveau
A1.2
Startdata
September, februari
Instructietaal
Russisch/Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Cursusbeschrijving

Deze cursus is bedoeld voor beginners met enige kennis van het Russisch. Na het volgen van deze cursus kan de cursist eenvoudige krantenartikelen en radio- en televisieberichten begrijpen. Daarnaast zal de cursist in staat zijn korte en eenvoudige teksten te lezen en te schrijven.

De taal wordt in een communicatieve context geleerd en geoefend: cursisten geven korte presentaties waarin cultuur en tradities van het land naar voren komen. Daarnaast is er plaats voor discussie over verschillende onderwerpen: werk, vakantie, cultuur, familie.

Ter afsluiting van de cursus vindt een mondelinge/schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Paspoort voor Rusland 1, H5 t/m H8. Tekstboek. ISBN 9789061433491 .
  • Paspoort voor Rusland 1, H5 t/m H8. Werkboek. ISBN 9789061433507.

For English speakers:

  • Passport to Russia 1 textbook, M Louwerse/L. Lubotsky. ISBN: 9789061433576
  • Passport to Russia 1 workbook, M. Louwerse/L. Lubotsky. ISBN: 9789061433583

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben.

Deelnemers die de cursus Russisch 1 bij het Academisch Talencentrum met goed gevolg hebben afgerond of anderszins kunnen aantonen dat zij over het vereiste instapniveau beschikken, kunnen zich inschrijven.  Een basiskennis van het Engels is vereist.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.