Logo Universiteit Leiden.

nl en

Perzisch 2

Taal
Perzisch
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A1.1
Doelniveau
A1.2
Startdata
September, februari
Instructietaal
Perzisch/Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Uiterlijk een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Hybride cursus

Dit is een hybride cursus.

Bij de hybride cursus zijn de docent en een aantal cursisten aanwezig in het lokaal; de andere cursisten volgen de lessen online.
Bij het inschrijven voor deze hybride cursus (via Rooster en Inschrijving) kiest u voor 'Perzisch 2 HYBRIDE KLASSIKAAL' of  'Perzisch 2 HYBRIDE ONLINE'.

Om de lessen online te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

De cursus Perzisch 2 is bedoeld voor deelnemers die de cursus Perzisch 1 hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau (A1.1) hebben. U maakt kennis met het Perzisch alfabet en de uitspraak van deze taal. De volgende onderwerpen worden o.a. behandeld: groeten, zich voorstellen, over jezelf vertellen, dagelijkse activiteiten beschrijven. De benodigde grammatica wordt uitgelegd en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de vocabulaire. Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, schrijven, lezen en luisteren. Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context van de landen waarin de taal wordt gesproken.

Na de cursus is men in staat om vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen te gebruiken. Men kan zichzelf voorstellen en vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens. Men kan op simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk spreekt en bereid is om te helpen.
Men bereikt niveau A1 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen.

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving BrightSpace. Binnen deze leeromgeving vindt u het huiswerk en extra lesmateriaal. Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer twee uur per les).

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de docent aan te schaffen.

    De kosten voor het lesmateriaal bedragen 45, - euro.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben, geen kennis van het Farsi hebben en in verband met hun werkzaamheden en/of uit persoonlijke interesse de taal op basisniveau willen leren beheersen. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor een online cursus is 16 en voor een klassikale cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.