Logo Universiteit Leiden.

nl en

Nederlands 2

Taal
Nederlands
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A1
Doelniveau
A2.2
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Uiterlijk een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.
September
inschrijven en data beschikbaar vanaf 1 juli
Februari
inschrijven en data beschikbaar vanaf 1 november
Juli
inschrijven en data beschikbaar vanaf 1 mei - intensieve cursus
Augustus
inschrijven en data beschikbaar vanaf 1 mei - intensieve cursus

Klassikale cursus / Online cursus

Nederlands 2 wordt als klassikale en als online cursus aangeboden.

Bij de klassikale cursus zijn de docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal. 
Bij het inschrijven voor deze klassikale cursus (via Rooster en Inschrijving) kiest u voor 'Nederlands 2 KLASSIKAAL' 

Bij de online cursus wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check
Bij het inschrijven voor deze online cursus (via Rooster en Inschrijving) kiest u voor 'Nederlands 2 ONLINE'.

De intensieve zomercursussen Nederlands 2 in juli en augustus zullen ONLINE gegeven worden.

 

Cursusbeschrijving

In deze cursus leert men ongeveer 600 woorden. In de lessen wordt klassikaal en in groepen geconverseerd en er wordt gebruik gemaakt van de talenpracticumapparatuur. Verder worden teksten en grammaticaonderwerpen door de docent behandeld. Van cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden. Per les moet men rekenen op een voorbereidingstijd van ca. 3 uur.

Na de cursus is men in staat een conversatie over allerlei alledaagse onderwerpen te voeren, zoals over de eigen woonsituatie, gezinssituatie, uitgaan, studie, werk, medische zaken. Ook is men in staat eenvoudige teksten en gesprekken te begrijpen.

 

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Boer e.a., Nederlands in gang. Uitgeverij Coutinho. ISBN 9789046905609.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroep en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben.

Voor deze cursus is kennis van de taal vereist. Cursisten die aan het Academisch Talencentrum het certificaat van de voorgaande cursus behaald hebben, kunnen zich zonder meer inschrijven. Anderen dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of hun niveau toereikend is. Om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen: talencentrum@hum.leidenuniv.nl 

Het tempo van de cursus is hoog. Van de cursisten wordt verwacht dat ze een actieve studiehouding hebben en de lessen thuis voorbereiden.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 14.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 110 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.