Logo Universiteit Leiden.

nl en

Koreaans 5

Taal
Koreaans
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A2
Doelniveau
B1.1
Instructietaal
Koreaans/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Uiterlijk een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Soort cursus

De cursus kan klassikaal of online worden aangeboden. Bij 'rooster en inschrijving' vindt u een overzicht van het cursusaanbod.

Bij een klassikale cursus zijn de docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal. Om de lessen online te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Controleren of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Wanneer meerdere cursussen worden aangeboden is het niet mogelijk om gedurende de cursus (tijdelijk) over te stappen naar de andere cursus.

 

Cursusbeschrijving

De cursus Koreaans 5 is een cursus voor gevorderden. Hij is bedoeld voor degenen die de cursus Koreaans 4 hebben afgerond of een vergelijkbaar niveau (A2) Koreaans hebben.

Deelnemers die de cursus hebben afgerond kunnen praktische gesprekken voeren, zoals raden, suggereren, vergelijken, excuses maken, aanbevelen, ervaringen delen. Men kan ook korte teksten begrijpen en in normaal tempo met anderen spreken in het Koreaans.

Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan vloeiend lezen en converseren. Zowel informele als zakelijke taal wordt geoefend aan de hand van praktijksituaties. Ook actuele onderwerpen met betrekking tot de maatschappij en cultuur worden gebruikt in discussies voor de Koreaanse taalstudie op hoger niveau. Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer drie uur per les).

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

 • Sogang Korean COMPACT SERIES 2. Student’s Book. Seoul: Sogang University Press. ISBN 9788992491792. Unit 8-14
 • Optioneel: Sogang Korean COMPACT SERIES 2, Work Book.
  Seoul: Sogang
  University Press. ISBN 9791161630045. 

OF: 

 • New Sogang Korean 2A Student’s Book. Seoul: Sogang University. ISBN: 9788992491266. Unit 8-9.
 • New Sogang Korean 2B Student’s Book. Seoul: Sogang University. ISBN: 9788992491327. Unit 1-5.

Het lesboek Sogang Korean COMPACT SERIES 2 bevat 18 units en correspondeert met het niveau B1.1 van het CEFR/ERK. De inhoud van het boek wordt over twee cursussen verdeeld. Na de cursus Koreaans 4 wordt niveau A2.2 (A2)  bereikt en na de cursus Koreaans 5 niveau B1.1. 

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf aan te schaffen (bijvoorbeeld bij amazon.com, bol.com, Kooyker in Leiden). De cursusboeken zijn verkrijgbaar bij verschillende leveranciers, waarvan sommige in het buitenland (verzending naar Nederland mogelijk).  Het is raadzaam tijdig te bestellen in verband met de levertijd.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. 

Deelnemers die de cursus Koreaans 3 bij het Academisch Talencentrum met goed gevolg hebben afgerond of anderszins kunnen aantonen dat zij over het vereiste instapniveau beschikken, kunnen zich inschrijven. Een basiskennis van het Engels is vereist.

Overige informatie

 • Het maximaal aantal deelnemers voor een online cursus is 16 en voor een klassikale cursus 18.
 • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
 • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
 • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
 • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.