Logo Universiteit Leiden.

nl en

Koreaans 1

De cursus Koreaans 1 is een basiscursus. Deelnemers die de cursus hebben afgerond kunnen een kleine conversatie over een alledaags onderwerp voeren, zoals over de eigen herkomst, gezinssituatie. Ook is men in staat opschriften en eenvoudige teksten te begrijpen.

Taal
Koreaans
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
0
Doelniveau
A1.1
Startdata
September, februari, mei (semi-intensief)
Instructietaal
Koreaans/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Online cursus

Dit is een online cursus.
Om deze lessen te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

De cursus Koreaans 1 voor beginners is een basiscursus en vereist geen voorkennis van de taal. Aan de hand van het cursusboek Sogang Korean COMPACT SERIES 1, aangevuld met extra oefeningen en videomateriaal, wordt kennis gemaakt met het Koreaanse alfabet en de uitspraak van de Koreaanse taal. De nadruk ligt op het aanleren van praktische uitdrukkingen voor alledaagse situaties. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de woordenschat en grammatica. Ook komen de samenleving en cultuur aan bod. Per les dient u rekening te houden met een voorbereidingstijd van ongeveer drie uur.

Men bereikt niveau A1.1 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

 • Sogang Korean COMPACT SERIES 1. Student’s Book. Hoofdstuk 1 en 2 (pag. 24-79).
  Seoul: Sogang University Press. 
  ISBN 9788992491709. 
 • Sogang Korean COMPACT SERIES 1. Work Book.
  Seoul: Sogang University Press. 
  ISBN
  9791161630021.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

De cursusboeken zijn verkrijgbaar bij verschillende leveranciers, waarvan sommigen in het buitenland (verzending naar Nederland mogelijk). De boeken zijn ook verkrijgbaar bij bol.com.

Indien u de cursus Koreaans 1 of 2 wilt volgen en de boeken nog niet hebt, is het aan te raden tijdig te bestellen i.v.m. levertijd.
Het cursusboek Sogang Korean Compact Series 1 kan worden gebruikt voor de cursussen Koreaans 1, 2, en 3.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. Er zijn geen eisen t.a.v. de kennis van het Koreaans. Een basiskennis van het Engels is vereist.

Overige informatie

 • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 12.
 • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
 • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
 • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
 • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.