Logo Universiteit Leiden.

September, februari
Instructietaal

Cursusbeschrijving

Doel van deze basiscursus is het ontwikkelen en vergroten van vaardigheid in het schrijven van bijvoorbeeld verslagen, artikelen en dissertaties in het Engels. Het gaat hierbij om taalgebruik dat niet alleen correct is, maar ook doeltreffend en passend voor Engelse wetenschappelijke teksten. Naast grammatica en woordgebruik wordt veel aandacht besteed aan de schrijfstrategieƫn die kenmerkend zijn voor Engelse teksten over academische onderwerpen. We gaan ervan uit dat u al enige ervaring hebt in het schrijven van wetenschappelijke teksten in uw eigen taal, maar ook in het Engels makkelijk leesbare teksten wilt produceren.

Leerdoelen

• Informatie doeltreffend ordenen
  • IdeeĆ«n en argumenten vloeiend in elkaar laten overlopen
  • Kritisch kijken naar eigen werk
  • Duidelijk en beknopt schrijven
  • Juiste accenten leggen in de tekst

Cursusmateriaal

• Swales, J.M., en C.B. Feak, Academic writing for graduate students: Essential Tasks and Skills (third edition), University of Michigan Press.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

Deze cursus is bedoeld voor wetenschappers die werken aan een dissertatie of aan artikelen voor publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift. De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Engels. Het vereiste taalvaardigheidsniveau Engels is B2.2 of hoger volgens het Common European Framework of Reference for Languages.

U wordt nadrukkelijk geadviseerd de instaptoets af te leggen om te bepalen welke cursus aansluit op uw niveau. Dit kan gemakkelijk thuis via de online niveaubepalingstoets. Bij twijfel over het juiste niveau kunt u contact met ons opnemen: 071-5272332 / talencentrum@hum.leidenuniv.nl.

Eventueel kunt u van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 15:30 uur terecht bij de receptie van het Academisch Talencentrum om de instaptoets te maken. Een afspraak maken is niet nodig.

• Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.