Logo Universiteit Leiden.

nl en

Duits 1

Taal
Duits
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
0
Doelniveau
A1.1
Startdata
September, februari
Instructietaal
Duits/Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Inschrijving en programma Duits 1 in Leiden en Den Haag

Deze cursus wordt aangeboden op locatie in Leiden en Den Haag.
du1DH-rb wordt gegeven in Wijnhaven, Den Haag; inschrijving voor deze cursus in Den Haag staat uitsluitend open voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden.

De andere cursus wordt gegeven in het Lipsius in Leiden.

Cursusbeschrijving

De cursus Duits 1 is een echte beginnerscursus. Na het volgen van deze cursus kan de cursist op eenvoudige wijze communiceren over enkele onderwerpen uit het dagelijkse leven en  korte en eenvoudig gesproken teksten over alledaagse onderwerpen op radio en televisie in grote lijnen begrijpen. Daarnaast zal de cursist in staat zijn korte en eenvoudige teksten te lezen en te schrijven.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: wonen, eten en drinken, beroepen, vrije tijdsbesteding. Er wordt ingegaan op de verschillende aspecten van de Duitse samenleving. 

De cursist bestudeert de elementaire grammatica en vocabulaire en oefent deze in een communicatieve context. Tijdens de lessen zal het Duits in principe de voertaal zijn. Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer twee uur per les).

Ter afsluiting van de cursus vindt een mondelinge/schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat

Cursusmateriaal

  • Lemcke, C., Berliner Platz 1 neu. Langenscheidt Bei Klett. ISBN 9783126060257.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.  Er is geen basiskennis van het Duits vereist.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.