Logo Universiteit Leiden.

nl en

Chinees 1

Taal
Chinees
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Doelniveau
A1.1
Instructietaal
Engels/Chinees
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Uiterlijk een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Soort cursus

De cursus kan klassikaal of online worden aangeboden. Bij 'rooster en inschrijving' vindt u een overzicht van het cursusaanbod.

Bij een klassikale cursus zijn de docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal. Om de lessen online te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Controleren of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Wanneer meerdere cursussen worden aangeboden is het niet mogelijk om gedurende de cursus (tijdelijk) over te stappen naar de andere cursus.

Maatwerk en in-company training

Deze cursus kan ook worden aangeboden in de vorm van een maatwerk of in-company training, voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze maatwerk afdeling.

Cursusbeschrijving

Voor de cursus Chinees 1 is geen voorkennis van deze taal vereist.
Chinees is een toontaal waardoor de betekenis van een woord verandert als je een lettergreep in het woord op een andere toon uitspreekt. Er wordt aandacht besteed aan de verschillende componenten van de karakters en de structuur van het Chinees.
In deze cursus worden verder o.a. de volgende onderwerpen behandeld: zich voorstellen; praten over familie, studie, werk; op eenvoudige wijze een mening geven. De benodigde grammatica wordt uitgelegd en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de vocabulaire. Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, schrijven, lezen en luisteren. Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context van de landen waarin de taal wordt gesproken.

Na het volgen van deze cursus is men in staat om vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen te gebruiken. Men kan zichzelf voorstellen, vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens. Men kan op eenvoudige wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk spreekt en bereid is om te helpen.

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving BrightSpace. Binnen deze leeromgeving vindt u het huiswerk en extra lesmateriaal.
Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer twee uur per les).

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Contemporary Chinese 1 Textbook. Sinolingua. ISBN 9787513806176. Hoofdstuk 0 t/m 4.
  • Contemporary Chinese 1 Characterbook. Sinolingua. ISBN 9787513806190.
  • Contemporary Chinese 1. Exercise book. Sinolingua. ISBN 9787513806183.

Het lesboek dat bij deze cursus wordt gebruikt bevat 8 hoofstukken en correspondeert met een compleet niveau van het CEFR/ERK. Het boek is bedoeld om u naar niveau A1 te begeleiden. De inhoud wordt over twee cursussen verdeeld. Na het volgen van de cursus Chinees 1 bereikt u niveau A1.1 en na het volgen van Chinees 2 niveau A1.2 (A1).

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen. Audio CD's van het textbook en het exercisebook kunnen ook apart worden aangeschaft door de cursist, maar dit is niet verplicht.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.  Er zijn geen eisen t.a.v. de kennis van het Chinees. Een basiskennis van het Engels is vereist.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor een online cursus is 16 en voor een klassikale cursus 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.