Logo Universiteit Leiden.

nl en

Chinees 1

In deze cursus komen alle vaardigheden aan bod: spreken, schrijven, luisteren en lezen. Er wordt ruim aandacht besteed aan grammatica, uitspraak en woordenschatverwerving. De cursus is praktisch van aard: gericht op het gebruik van de taal. De lessen vinden een keer per week plaats.

Taal
Chinees
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
0
Doelniveau
A1.1
Startdata
September, februari, mei (semi-intensief)
Instructietaal
Chinees/Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Inschrijving en programma Chinees 1 in Leiden en Den Haag

Deze cursus wordt aangeboden op locatie in Leiden en Den Haag.
ch1DH-rb wordt gegeven in Wijnhaven, Den Haag; inschrijving voor deze cursus in Den Haag staat uitsluitend open voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden.

De andere cursus wordt gegeven in het Lipsius in Leiden.

Cursusbeschrijving

De cursus Chinees 1 (Mandarijn) is een basiscursus. Deelnemers die de cursus hebben afgerond kunnen een kleine conversatie over een alledaags onderwerp voeren, zoals over de eigen herkomst, gezinssituatie. Ook is men in staat opschriften en eenvoudige teksten te begrijpen.

De cursus Chinees voor beginners is een basiscursus taalverwerving en vereist geen voorkennis van de taal. Alle basisvaardigheden komen aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan woordenschat en grammatica. Aan de hand van praktijksituaties wordt zowel informeel als zakelijk taalgebruik geoefend. Daarnaast komen de samenleving en cultuur aan bod. Per les dient u rekening te houden met huiswerk en voorbereidingstijd van ongeveer drie uur.  

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt me een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Contemporary Chinese 1 Textbook. Sinolingua. ISBN 9787513806176. Hoofdstuk 0 t/m 4.
  • Contemporary Chinese 1 Characterbook. Sinolingue. ISBN 9787513806190.
  • Contemporary Chinese 1. Exercise book. Sinolingua. ISBN 9787513806183.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.  Er zijn geen eisen t.a.v. de kennis van het Chinees. Een basiskennis van het Engels is vereist.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.