Logo Universiteit Leiden.

nl en

Arabisch 4

Taal
Arabisch
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A1
Doelniveau
A2.1
Instructietaal
Engels/Arabisch
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Uiterlijk een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Soort cursus

De cursus kan klassikaal of online worden aangeboden. Bij 'rooster en inschrijving' vindt u een overzicht van het cursusaanbod.

Bij een klassikale cursus zijn de docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal. Om de lessen online te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Controleren of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Wanneer meerdere cursussen worden aangeboden is het niet mogelijk om gedurende de cursus (tijdelijk) over te stappen naar de andere cursus.

Maatwerk en in-company training

Deze cursus kan ook worden aangeboden in de vorm van een maatwerk of in-company training, voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze maatwerk afdeling.

Cursusbeschrijving

De cursus Arabisch 4 is bedoeld voor deelnemers die de cursus Arabisch 3 hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau (A2.1) hebben. In deze cursus leert u het Modern Standard Arabisch. Dit is de variant van het Arabisch dat onder andere wordt gebruikt in kranten en boeken en op radio en televisie. De volgende onderwerpen worden o.a. behandeld: dingen vergelijken, nu en vroeger vergelijken, praten over school en universiteit, vertellen over ‘business’ en politiek, de maanden van het jaar, toekomstplannen beschrijven, verschillende ontkenningen gebruiken en uitgebreidere e-mails schrijven. De benodigde grammatica wordt uitgelegd en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de vocabulaire. Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, schrijven, lezen en luisteren. Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context van de landen waarin de taal wordt gesproken.

Na het volgen van deze cursus is men in staat om zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen te begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Men kan communiceren in simpele en alledaagse taken die een eenvoudige  en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Men kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond, de onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van directe behoeften beschrijven.

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving BrightSpace. Binnen deze leeromgeving vindt u het huiswerk en extra lesmateriaal.
Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer drie uur per les). 

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Wightwick, J. en Mahmoud Gaafar, Mastering Arabic 1, vierde editie (met audio en video ‘free-to-access’ online), Unit 17 t/m 20. ISBN 9781350367265.
  • Wightwick, J. en Mahmoud Gaafar, Mastering Arabic 1 Activity Book, derde editie. Unit 17 t/m 20. ISBN 9781350370685.

Bovenstaand edities zijn nieuw. Cursisten van Arabisch 3 die de voorgaande versie van het boek in hun bezit hebben, kunnen deze versie gewoon blijven gebruiken. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuwe uitgave aan te schaffen.

Het lesboek dat bij deze cursus wordt gebruikt bevat 20 hoofdstukken en correspondeert met twee complete niveaus van het CEFR/ERK. Het boek is bedoeld om u naar niveau A2 te begeleiden. De inhoud wordt over meerdere cursussen verdeeld.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. Deelnemers die de cursus Arabisch 3 bij het Academisch Talencentrum met goed gevolg hebben afgerond of anderszins kunnen aantonen dat zij over het vereiste instapniveau beschikken, kunnen zich inschrijven.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor een online cursus is 16 en voor een klassikale cursus 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.