Logo Universiteit Leiden.

nl en

Taalkundeolympiade

Hou je van taal en logica en zit je in 4, 5 of 6 vwo? Dan is de Taalkundeolympiade iets voor jou!

De Taalkundeolympiade is bedoeld voor leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in taal én logica. Je krijgt opgaven over de meest uiteenlopende oude en moderne talen en schriftsoorten. Kennis van de taal is niet nodig; als je het leuk vindt om met talen bezig te zijn en je houdt ook van wiskunde, dan maak je een goede kans op leuke prijzen.

De Taalkundeolympiade wordt jaarlijks gehouden en bestaat uit een voorronde en een eindronde. De opgaven voor de voorronde krijg je begin december per mail opgestuurd en kun je thuis of met je klas maken. De inzenders van de beste oplossingen van de voorronde kwalificeren zich voor de eindronde die in januari in Leiden op de universiteit gehouden wordt. 

De opgaven voor de voor- en eindronde van de Taalkundeolympiade worden gemaakt door studenten en oud-studenten van de opleiding Taalwetenschap. De opgaven kunnen gaan over alle denkbare talen en schriften. 

Als jij niet bang bent voor spijkerschrift, oud-Duits of modern Hebreeuws en je het een uitdaging vindt om de wiskunde achter een taal te ontdekken, mag je de Taalkundeolympiade niet missen!

Deze website maakt gebruik van cookies.