Logo Universiteit Leiden.

nl en

Informatie voor docenten

De Taalkundeolympiade biedt gemotiveerde leerlingen een extra uitdaging. Niet alleen leerlingen met een goed taalgevoel scoren hoog, maar vooral ook leerlingen die goed zijn in wiskunde en het oplossen van logische vraagstukken.

Voorbereiding op school

De afgelopen jaren is gebleken dat docenten én een groep leerlingen het leuk vinden om samen alvast verschillende opgaven te maken. Deelnemers kunnen zich zo in de vorm van een projectje op de Taalkundeolympiade voorbereiden. Op deze website kunt u daarom verschillende opgaven & oplossingen downloaden.

Aanvraag folders en posters

Wij zouden het erg op prijs stellen als u leerlingen enthousiast kunt maken voor de Taalkundeolympiade, u kunt hiervoor promotiemateriaal aanvragen. Posters en flyers om op school op te hangen en neer te leggen krijgt u dan automatisch toegestuurd. U kunt de poster en flyer ook onder aan deze pagina downloaden. Promotiemateriaal voor de olympiade is vanaf eind oktober beschikbaar, daarna hebben leerlingen tot eind november de tijd om zich op te geven voor de voorronde. De opgaven voor de voorronde worden begin december verstuurd, daana hebben leerlingen een paar dagen de tijd om het antwoordformulier terug te sturen. Uiterlijk vóór het begin van de kerstvakantie horen leerlingen op basis van de uitslag van de voorronde of ze mee mogen doen met de Taalkundeolympiade in januari. De voorronde is tevens een goed middel voor leerlingen om te kijken of de Taalkundeolympiade inderdaad iets voor hen is.

Deze website maakt gebruik van cookies.