Logo Universiteit Leiden.

nl en

Een Europees Pandemonium

Boekpresentatie: Een Europees pandemonium. Kwetsbaarheid en politieke kracht (Historische Uitgeverij, 2021).

De 1,5 meter afstand kan binnen de universiteit worden losgelaten. Dat liet het kabinet op 13 augustus weten tijdens de persconferentie over de corona-aanpak. Vanaf 30 augustus geldt deze norm niet langer in het mbo, hbo en op de universiteiten. 

We zijn blij dat de situatie langzaam weer terug naar normaal gaat, maar willen dit uiteraard op een geleidelijke en veilige manier doen. Momenteel overleggen we met de faculteiten en de Vereniging van Universiteiten (VSNU) over de precieze invulling van deze maatregelen. Op dit moment gaan we uit van het volgende:

  • De anderhalve meter afstand op de universiteit wordt per 30 augustus losgelaten.
  • Het onderwijs kan vanaf deze datum volledig open.
  • Wel geldt een maximum aantal van 75 studenten per zaal.
  • Dit maximum aantal geldt ook voor alle andere activiteiten in de universitaire gebouwen.
  • Vanaf 30 augustus wordt het gebruik van een mondkapje verplicht als je je door de gebouwen beweegt. Het mondkapje kan af zodra je op een werk- of studieplek zit.

Omdat er een maximum aantal personen per zaal is toegestaan, zullen we ook nu met aanmeldformulieren werken.
Hieronder kunt u zich inschrijven. Een dag voor de boekpresentatie zult u een herinneringsmail ontvangen. Kunt u zich niet meer aanmelden, omdat de presentatie is volgeboekt, stuur een mail naar Studium Generale. Wij zetten u dan op een wachtlijst. 

22|9: Een Europees Pandemonium

Woensdag 22 september
19.30-21.00 uur

Zaal 2.01
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Als de coronacrisis in Europa iets aan het licht heeft gebracht is het de kwetsbaarheid van alle burgers, en tegelijkertijd de politieke improvisatiekracht van de Europese Unie. De vliegende pandemie bedreigde in de kortst denkbare tijd nagenoeg alle burgers van Europa, zowel in hun gezondheid als in hun werk. De kwetsbaarheid was en is nog steeds levensbedreigend. De kwestie is: wat heeft de Europese Unie ondernomen om de pandemie te stuiten, de kwetsbaarheid van haar burgers te beschermen, en de economische val van de landen te keren?

Tijdens deze avond presenteert Luuk van Middelaar zijn nieuwe boek Een Europees pandemonium, verschenen bij de Historische Uitgeverij. Vervolgens gaat Luuk in gesprek met Monika Sie Dhian Ho en Clara van de Wiel over de huidige toestand van de Europese Unie, de historische ervaring van een dramatische pandemie en haar geopolitieke impact.

Ook zal tijdens de avond boekhandel Van Stockum aanwezig zijn voor de verkoop, waarbij de auteur zal signeren.

Sprekers

Luuk van Middelaar is auteur, historicus, filosoof en als hoogleraar verbonden aan het Europa Instituut van de Universiteit Leiden.
Monika Sie Dhian Ho is politicologe, en als directeur verbonden aan het Instituut Clingendael.
Clara van de Wiel is historica en filosofe, en als journalist en politiek verslaggever verbonden aan NRC Handelsblad.

Deze website maakt gebruik van cookies.