Logo Universiteit Leiden.

nl en

Over

Het interdisciplinaire programma ‘Sociale Veerkracht en Veiligheid’ wil meer te weten komen over (de oorsprong van) grensoverschrijdend gedrag, het effect van interventies en weerbaarheid ten opzichte van dergelijk gedrag.

Onder ‘effect’ verstaan we onder meer: het effect van individuele interventies, het gebruik en doel van juridische interventies en het effect van beleidsinterventies

Visie

Over vier jaar zal het interdisciplinaire onderzoeksprogramma ‘Sociale Veerkracht en Veiligheid’ een duurzame lange termijn-samenwerking hebben opgebouwd met de vijf faculteiten van de Universiteit Leiden die zich bezighouden met Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen. Elke faculteit draagt zijn unieke kennis aan over de thema’s veiligheid, conflict en een weerbare samenleving.

Interdisciplinaire onderzoeksprogramma’s Universiteit Leiden

Het programma ‘Sociale Veerkracht en Veiligheid’ is onderdeel van een groter initiatief binnen de Universiteit Leiden om interdisciplinair onderzoek te stimuleren. Er zijn in totaal negen interdisciplinaire programma’s opgestart. Lees hier meer over deze programma’s.  

Deze website maakt gebruik van cookies.