Logo Universiteit Leiden.

nl en

Diagnostiek en behandeling

In het Leids Universitair Behandel- en Expertise Centrum (LUBEC) werken Klinisch (neuro)Psychologen, GZ-psychologen en Orthopedagoog-Generalisten. Zij bieden multidisciplinaire diagnostiek op maat.

Dat wil zeggen dat we zo praktisch mogelijk en zo breed als nodig, uitzoeken tegen welke problemen kinderen, jongeren, hun ouders en leerkrachten/docenten aanlopen en waar de kansen liggen. We maken een plan, brengen het samen in kaart en denken vervolgens mee over de beste vorm van begeleiding en/of behandeling.

We zien over het algemeen kinderen en jongeren tot 23 jaar, maar consulten aan volwassenen met selectief mutisme zijn niet uitgesloten.

Nauwe samenwerking met school

We bieden ook begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren en werken daarin nauw samen met school. Op basis van onze afspraken met de Vereniging Nederlandse Gemeenten kunnen mensen uit heel Nederland bij ons terecht voor diagnostiek en behandeling. Als u buiten onze regio woont, kijken we samen hoe en waar we behandeling en begeleiding het beste kunnen bieden. We werken samen met een netwerk van deskundigen en kunnen verwijzen wanneer dat gewenst, goed en praktisch is.

Bezoek de LUBEC-site voor meer informatie ››

Deze website maakt gebruik van cookies.