Logo Universiteit Leiden.

nl en

Lezingen

Tijdens de Leiden Science Family Day worden er zes lezingen gegeven: twee kinderlezingen en vier lezingen voor volwassenen. Ben jij er ook bij?

Taal: Nederlands
Doelgroep: kinderen 
Tijd: 13:30 - 14:00 & 15:00 - 15:30 uur
 

Vorig jaar werd de grootste ruimtetelescoop ooit gelanceerd: de James Webb Ruimtetelescoop! Onze hoogleraar Ewine van Dishoeck werkte mee aan een belangrijk onderdeel van de telescoop. Ewine vertelt je precies wat de James Webb in de ruimte gaat doen.

Taal: Nederlands
Doelgroep: kinderen
Tijd: 12:00 - 12:30 uur
 

Licht is er in verschillende vormen en maten. Licht kan alle kleuren van de regenboog hebben, warm aanvoelen (infrarood) of zelfs huidkanker veroorzaken (ultraviolet). Door licht goed te bestuderen kunnen we veel te weten komen over het ding dat licht uitstraalt. Zelfs als dat ding lichtjaren ver weg is. Hoogleraar Anthony Brown vertelt waarom licht zo belangrijk is voor de astronomie.

Taal: Nederlands
Doelgroep: volwassenen 
Tijd: 11:30 - 12:30 uur
 

Kunnen we in de toekomst voorspellen hoe nieuwe medicijnen zullen werken in ons lichaam? Gerard van Westen vertelt je hoe slimme computerprogramma’s en algoritmes nieuwe medicijnen efficiënter kunnen maken.

Taal: Nederlands
Doelgroep: volwassenen
Tijd: 12:30 - 13:30 uur
 

Klein, kleiner, kleinst, quantum! Quantum is de toekomst, daar zijn wetenschappers van overtuigd. Maar hoe die toekomst er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Wat betekent quantum straks voor ons dagelijks leven? Carlo Beenakker neemt je mee in de quantumwereld.

Taal: Nederlands
Doelgroep: volwassenen 
Tijd: 13:30 - 14:30 uur
 

Vind jij duurzaamheid ook zo interessant? Kom dan naar de lezing van hoogleraar Martina Vijver. Hierin vertelt ze over haar rol in het duurzaamheidsonderzoek in het buiten-laboratium Levend Lab: een natuurlijk systeem van 36 geschakelde sloten, waarin wordt getest wat het effect van gesynthetiseerd materiaal is op het leefmilieu.

Taal: Nederlands
Doelgroep: volwassenen 
Tijd: 14:30 - 15:30 uur
 

Tijdens deze lezing neemt Suzan Verberne je mee in de wondere wereld van kunstmatige intelligentie. Want hoe werkt het precies en voor welke doeleinden wordt kunstmatige intelligentie eigenlijk ingezet? En: maakt het ons leven makkelijker?

Deze website maakt gebruik van cookies.