Logo Universiteit Leiden.

nl en

Dagje uit: bezoek aan Dordrecht

Datum
woensdag 5 juni 2019
Bezoekadres

Dordrecht
Foto van Villa Augustus in Dordrecht
Villa Augustus in Dordrecht

Het bestuur van ProParte nodigt alle leden van harte uit voor een bezoek aan Dordrecht.

Na een succesvol bezoek aan het Westland in 2017 en verleden jaar het Eye museum met aansluitend het Conservatorium in Amsterdam, hebben we nu ook weer een gevarieerd programma voor jullie samengesteld.

We beginnen na een korte bustocht met een bezichtiging vanaf de boot op de waterweg die Rotterdam met Dordrecht verbindt. Dordrecht is een leuke oude stad, helemaal doorregen met water, kanalen en kleine havens. We zullen dan ook vanaf het terras (binnen/buiten) op het Groothoofd daarvan kunnen genieten. Eeuwenlang was het Groothoofd een verzamelplaats van schilders, schrijvers en reizigers op dit kruispunt van rivieren waar het licht, zogenaamd “Dordts licht”, altijd bijzonder is.

Vervolgens bezoeken we Villa Augustus, dat gelegen is tussen een lappendeken van haventjes. Deze oorspronkelijke watertoren met de omgevende percelen is in 2003 omgetoverd in een aantrekkelijk hotel met tuinen, kassen en een markt. Die laatste levert verse producten voor het restaurant. We zullen ter plaatse van een heerlijke lunch genieten in de voor ons gereserveerde Moestuinzaal. Het verhaal over de historie van Villa Augustus en een rondleiding door de tuinen volgen als besluit van deze dag.

Extra programma-onderdeel leden filmclub

Voor leden van de filmclub van ProParte volgt er na terugkomst in Leiden nog een feestelijke afsluiting van het jaar met een film en een gezamenlijk diner. Voor diegenen, die nog geen lid zijn van de filmclub, is aanmelden alsnog mogelijk bij Marita Danhof (n.b.danhof@casema.nl).

Meer informatie over de filmclub

Programma

09.00
vertrek vanuit Oegstgeest per touringcar
10.30
waterbus Rotterdam-Dordrecht
11.30
aankomst Dordrecht + aansluitend koffie op het Groothoofd
12.30
vertrek naar Villa Augustus per touringcar
13.00
lunch bij Villa Augustus
14.30
rondleiding door tuinen en gebouwen Villa Augustus
16.00
terug naar Oegstgeest per touringcar

Aantal deelnemers

Maximaal aantal deelnemers: 35
Minimaal aantal deelnemers: 25

Neem uw OV-chipkaart mee

Voor de waterbus heeft u uw OV-chipkaart nodig. Kosten: 4 euro.

Vervoer en toegankelijkheid

Vervoer per touringcar en waterbus. De te voet af te leggen afstanden zijn daardoor beperkt. Vertrekplaats touringcar: parkeerplaats Lijtweg Oegstgeest.

Aanmelden en kosten

U meldt zichzelf en anderen aan door  35 euro per persoon over te maken naar de bankrekening van ProParte: NL16 INGB 0000 1129 31 t.n.v. PROPARTE te Leiden, onder vermelding van “naam/namen deelnemer(s) , 5 juni 2019”.

Uw betaling dient uiterlijk 20 mei te zijn ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies.