Logo Universiteit Leiden.

nl en

Bezoek Rijksmuseum Boerhaave

  • Tim Huisman
  • Amito Haaghuis
Datum
donderdag 7 maart 2019
Tijd
Bezoekadres
2312 WC
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Afbeelding van de ingang van Rijksmuseum Boerhaave
Rijksmuseum Boerhaave

In onze serie kleinschalige bijeenkomsten ditmaal een voordracht van conservator Tim Huisman, die de nieuwe tentoonstelling Herman Boerhaave en de Gouden Eeuw van de wetenschap heeft ingericht, gevolgd door een rondleiding (in één of twee groepen).

Gastheer is Amito Haaghuis, die Dirk van Delft na diens afscheid en emeritaat is opgevolgd als directeur van Rijksmuseum Boerhaave.

Aansluitend is er een drankje (aangeboden door ProParte) in het museumcafé, waar we kunnen napraten met de sprekers.

Kosten

Toegang is gratis. Neem wel uw Museumkaart mee als u die heeft.

Aanmelden

Vanwege het maximale aantal van 30 deelnemers is aanmelden verplicht, gaarne vóór 4 maart 2019: proparte.leiden@gmail.com.

Afbeelding van Tim Huisman, conservator Rijksmuseum Boerhaave
Tim Huisman

Tim Huisman

Tim Huisman is conservator bij het Rijksmuseum Boerhaave. Hij promoveerde in 2009 op een proefschrift over het zestiende-eeuwse anatomisch theater van de Leidse Universiteit. Hij is verantwoordelijk voor de vroege geneeskunde, de tekeningen, prenten en schilderijen in de collectie van het museum. Zijn onderzoeksgebieden liggen op het terrein van de interactie tussen wetenschap en kunst, met speciale focus op anatomie, fysiologie en natuurlijke historie. Hij publiceerde vooral over zeventiende-eeuwse anatomie, anatomische theaters en - collecties en culturele wisselwerking tussen kunst en wetenschap.

Afbeelding an Amito Haarhuis, directeur Rijksmuseum Boerhaave
Amito Haarhuis

Amito Haarhuis

Gedreven door zijn passie om mensen werkelijk te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie, heeft Amito Haarhuis als PABO-docent wetenschap en techniek, auteur, televisiepresentator en adjunct-directeur van NEMO, zijn carrière gewijd aan wetenschapseducatie en communicatie. Amito Haarhuis is sinds 1 april 2018 directeur van Rijksmuseum Boerhaave.

Over onze kleinschalige bijeenkomsten

Met de kleinschalige bijeenkomsten, die geen grote logistieke inspanning vereisen, wil het bestuur van Proparte de leden van de vereniging de gelegenheid bieden om met een wat kleiner gezelschap interessante activiteiten te ondernemen.

Deze website maakt gebruik van cookies.