Logo Universiteit Leiden.

nl en

PRE-Class College over Jihadisme door Edwin Bakker

Edwin Bakker, hoogleraar terrorisme en contraterrorisme, spreekt op donderdag 20 april in de Pieterskerk bij het slotevenement van de Pre-Classes. Hij bijt het spits af met een college over aanslagen, jihadisten hun motieven. Onlangs schreef hij het boek Nederlandse jihadisten. Van naïeve idealisten tot geharde terroristen met Peter Grol. Hij zal in drie kwartier voor de deelnemers, hun ouders en docenten uiteenzetten wat maakt dat jonge mensen jihadist worden.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Centrale presentaties door deelnemers

Op het slotevenement presenteren ook de deelnemers van drie PRE-Classes over de stof die zijn onder handen hebben genomen tijdens hun PRE-Class. Dit jaar zijn Taalwetenschap, Psychologie en  Natuurkunde aan de beurt. Maar de drie presentaties laten maar een fractie zien van de PRE-Classes die de afgelopen maanden hebben gedraaid. De overige PRE-Class programma’s presenteren zich in de Pieterskerk in een stand waar alle bezoekers langs kunnen lopen en waar deelnemers hen persoonlijk te woord staan.

NEMO kennislink

Ieder jaar schrijven alle PRE-Class deelnemers een populairwetenschappelijk artikel over hun de wetenschappelijke inzichten die in de PRE-Classes voorbij zijn gekomen. Een jury van NEMO kennislink redacteuren selecteert het beste artikel en dat verdient een publicatie op de website nemokennislink.nl. Ilja van Dam, juryvoorzitter en hoofdredacteur van NEMO kennislink maakt de winnaar bekend.

Het slotevenement wordt georganiseerd door de Honours Academy en is gratis toegankelijk voor de PRE-Class deelnemers, enthousiaste scholieren en hun docenten.

Deze website maakt gebruik van cookies.