Logo Universiteit Leiden.

nl en

Seminarreeks

Wil je onderzoeksideeën en nieuwe publicaties in informele setting bespreken met vakgenoten? Meld je dan aan voor de seminarreeks van de Onderzoekschool!

Achtergrond

Met deze seminarreeks wil de Onderzoekschool zowel nieuwe als gevestigde onderzoekers bij elkaar brengen om maandelijks in informele setting onderzoek te bespreken. Iedere sessie wordt geleid door een (of meer) van de deelnemers. Het onderwerp van de bijeenkomst ligt ook in handen van de deelnemers. De te bespreken literatuur wordt steeds uiterlijk een week van tevoren met de groep gedeeld. Heb je behoefte aan een seminar over het schrijven van een artikel, professioneel presenteren, het indienen van een onderzoeksaanvraag, e.d.? Ook dit kan georganiseerd worden.

Praktische informatie

Iedere laatste woensdag van de maand komen wij van 16:00 tot 18:00 samen. De bijeenkomsten zijn afwisselend op locatie (in Utrecht) en online. Fysieke bijeenkomsten worden nagevolgd door een borrel.

Aanmelden

Je kan je aanmelden via ozsmed@hum.leidenuniv.nl. Wil je graag een sessie leiden, een nieuw onderzoeksidee of bijvoorbeeld een hoofdstuk uit je proefschrift bespreken? Stuur dan ook vooral een mail.

Planning

Woensdag 26 oktober 2022 (Utrecht)

Sessieleider: Ivo Wolsing (Universiteit Leiden)
Onderwerp: Klassiekenreceptie in twaalfde-eeuws Frankrijk

Woensdag 7 december 2022 (online)

Sessieleider: Janna Coomans (Utrecht)
Onderwerp: Dievenland: De spelregels van een publieksboek

Woensdag 22 februari 2023 (online) 

Sessieleider: Karst Schuil (Wenen)
Onderwerp: Emotionality and Late Medieval Self-Transformative Processes:The North-western European Pilgrimage to Rome between the Fourteenth century and Sixteenth century

Woensdag 29 maart 2023 (Utrecht) 

Sessieleiders: Kay Boers (Utrecht) en Becca Grose (York)
Onderwerp: The Formation of Discourse Communities in the Early Middle Ages

Deze website maakt gebruik van cookies.