Logo Universiteit Leiden.

nl en
Photo: Anna Loh

Onderwijs

MCS, en het onderzoek dat door ons gedaan wordt, heeft sterke banden met de twee Leidse masterspecialisaties op het gebied van museum studies; bij de opleiding Kunstgeschiedenis en bij Archeologie.

Masterspecialisaties

Heritage and Museum Studies (MA)

In alle werelddelen komen archeologen diverse vormen van culturele continuïteit tegen. Dit levende erfgoed biedt enorm veel kansen om vernieuwend onderzoek te doen.
Meer over deze opleiding

Museums and Collections (MA)

De masterspecialisatie Museum and Collections maakt je vertrouwd met de ethische, politieke en praktische dilemma’s waar musea vandaag de dag mee te maken krijgen.
Meer over deze opleiding

Summer School

In samenwerking met het LDE Centre for Global Heritage and Development wordt een Summer School ontwikkeld over musea en collecties in Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam.

Thingsthattalk: studenten werken samen met musea

Het platform Thingsthattalk brengt historische objecten in beeld en vertelt hun verhaal en dat van de gebruikers. Door studenten actief te laten participeren in dit project doen zij (digitale) onderzoekvaardigheden op en leren zij samenwerken met maatschappelijke partners. Tien opleidingen binnen de Geesteswetenschappen willen het platform in het nieuwe collegejaar opnemen in hun curriculum en met de studenten aan de slag gaan om het platform de komende tijd te verrijken en benutten. 

Deze website maakt gebruik van cookies.