Logo Universiteit Leiden.

nl en

Onderwijs

MCS, en het onderzoek dat door ons gedaan wordt, heeft sterke banden met de twee Leidse master tracks in museum studies, bij kunstgeschiedenis en bij archeologie.

Heritage and Museum Studies (MA)

In alle werelddelen komen archeologen diverse vormen van culturele continuïteit tegen. Dit levende erfgoed biedt enorm veel kansen om vernieuwend onderzoek te doen.
Meer over deze opleiding

Museums and Collections (MA)

De masterspecialisatie Museum and Collections maakt je vertrouwd met de ethische, politieke en praktische dilemma’s waar musea vandaag de dag mee te maken krijgen.
Meer over deze opleiding

Summer School over musea en collecties

In samenwerking met het LDE Centre for Global Heritage and Development wordt een Summer School ontwikkeld over musea en collecties in Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam.

Stijn Bussels

hoogleraar kunstgeschiedenis

Stijn Bussels

Het belang van kunstgeschiedenis is dat het duidelijk maakt welke rol kunst in de samenleving had en welk effect ze toen genereerde”, zegt Bussels. “Om dat te onderzoeken, kijken we in Leiden naar een grote verscheidenheid aan beelden, van de kleinste tekeningen tot de grootste fresco’s, van poppetjes tot standbeelden en van geveldecoraties tot tableaux vivants.

Deze website maakt gebruik van cookies.