Logo Universiteit Leiden.

nl en
Photo: Anna Loh

Medewerkers

MCS bestaat uit vijf medewerkers, die allen sterke banden hebben met de ‘museums and collections’ opleiding bij de faculteit geesteswetenschappen en ‘heritage and museums’ bij de faculteit archeologie.

Van links naar rechts: Holly O’Farrell, Pieter ter Keurs, Laurie Kalb Cosmo, Martin Berger, Evelien Campfens.
Pieter ter Keurs
Pieter ter Keurs

Pieter ter Keurs, leider van het onderzoeksprogramma

Pieter ter Keurs is hoogleraar Musea, Collecties en Samenleving. Hij is tevens academisch directeur van het LDE Centre for Global Heritage and Development. Ter Keurs is gespecialiseerd in critical museum studies en material culture studies.
Meer over Pieter ter Keurs

 

 

Martin Berger

Martin Berger

Martin Berger is universitair docent aan de Faculteit Archeologie en doet onderzoek naar de impact van globalisering op inheemse culturen met bijzondere aandacht voor Meso-Amerika en Suriname.
Meer over Martin Berger

 

 

 

Evelien Campfens

Evelien Campfens

Evelien Campfens is specialist in cultureel erfgoedrecht. Als jurist heeft zij gewerkt bij de Nederlandse Restitutiecommissie voor nazi-roofkunst. Haar promotieonderzoek ging over het onderwerp roofkunst. 
Meer over Evelien Campfens

 

 

 

Laurie Cosmo

Laurie Kalb Cosmo

Laurie Kalb Cosmo was lid van de Faculteit Kunstgeschiedenis van Temple University in Rome. Ze was curator en beheerder van musea in de Verenigde Staten, waaronder Museum of Fine Arts in Boston, Craft and Folk Art Museum Los Angeles en Peabody Essex Museum.
Meer over Laurie Kalb Cosmo

 

 

Holly O’Farrell

Holly O’Farrell

Holly O’Farrell richt zich op verzamelaars en hun collecties in de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Zij probeert te begrijpen of collecties van vrouwen onafhankelijk waren en hun eigen keuzes weerspiegelden of dat er een mannelijke aanwezigheid achter het grootste deel van de collecties zat. 
Meer over Holly O’Farrell 

Deze website maakt gebruik van cookies.