Logo Universiteit Leiden.

nl en

Wachttijd

Het LUBEC doet zijn uiterste best om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. We begrijpen dat zorg het liefst zo snel mogelijk moet beginnen. Wachttijden ontstaan als de vraag naar zorg groter is dan het aanbod. Dus als er meer gezinnen diagnostiek of behandelingen willen dan het LUBEC kan bieden.


We doen er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De vraag is echter groot. De wachttijd is momenteel langer dan de door ons gewenste maximale wachttijd van 8 weken voor intake en onderzoek, en maximale 10 weken voor behandeling.

De wachttijd is op dit moment +/- 20 weken. Dit is een gemiddelde en een schatting. De exacte wachttijd hangt af van de type problematiek en hulpvraag. 

Belangrijk: De wachttijd is de gemiddelde tijd tussen definitieve aanmelding en start diagnostiek of behandeling. Dus niet gerekend vanaf de dag van (door)verwijzing.

Aanmeldingen voor KJ worden beoordeeld zodra een verwijzing aanwezig is én een volledig aanmeldformulier is ingevuld. In ons wekelijks aanmeldoverleg worden alle voorlopige aanmeldingen besproken, om te kijken of we denken te kunnen helpen. Mocht dat niet zo zijn, dan proberen we zo goed mogelijk te adviseren over andere mogelijke hulpaanbieders. Als de vraag wel past bij wat wij kunnen bieden, dan sturen we ouders een bericht over de definitieve aanmelding en plaatsing op onze wachtlijst.

Deze website maakt gebruik van cookies.