Logo Universiteit Leiden.

nl en

Geschiedenis van de Legal Tech Challenge

In onze samenleving is sprake van juridisering van conflicten. Steeds vaker wordt een formele juridische oplossing gevraagd. Dat geeft behoorlijke druk op het rechtsbestel en misschien zijn er ook wel betere oplossingen te bedenken dan naar de rechter gaan.

Bij het Centre for Legal Entrepreneurship and Innovation, onderdeel van Leiden Law School, zien we regelmatig slimme juridische hulpmiddelen langskomen. Bijvoorbeeld een app die je helpt bezwaar te maken bij onterechte bekeuringen zoals Appjection, online hulp bij ontslag zoals Magontslag of hulp bij scheiding zoals Uitelkaar. 

Wij denken dat er meer slimme oplossingen te bedenken zijn voor praktische hulp bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je schulden hebt, een probleem met je huisbaas of op je werk.

Maar het realiseren van een innovatieve oplossing is best lastig. De ontwikkeling van idee naar een oplossing staat daarom centraal in de Legal Tech Challenge. Wij zoeken studenten die samen met ons en professionele ontwikkelaars willen werken aan innovaties die bijdragen aan toegang tot recht.

Deze website maakt gebruik van cookies.