Logo Universiteit Leiden.

nl en

Programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen: Design, Pitch en Prototype.

In de Design fase krijgen alle deelnemers hulp bij het schrijven van een (bedrijfs-)plan. Dat wil niet zeggen dat ieder idee een bedrijf moet worden maar we gebruiken het bedrijfsplan als model voor het uitwerken van het idee. Iedere deelnemer krijgt een coach toegewezen en er zijn verschillende online workshops.

Aan het einde van de Design fase worden alle plannen beoordeeld en de 5 beste deelnemers worden uitgenodigd voor de volgende fase.

De 5 deelnemers aan de Pitch fase worden geholpen bij het voorbereiden op een (online) presentatie. Het doel van deze fase is de plannen op een zo goed mogelijke manier te presenteren aan onze juryleden. Waarschijnlijk zullen we er een online bijeenkomst van maken in verband met de beperkingen rondom Corona. Na afloop van het pitchevent wordt door de jury een winnaar gekozen.

De winnaar van de Legal Tech Challenge wordt uitgenodigd het idee door te ontwikkelen in een werkend Prototype. Dat wil zeggen dat je geholpen wordt om de app, website of ander slim hulpmiddel te (laten) bouwen. Wij begeleiden je in deze ontwikkeling en het is ook mogelijk dat andere organisaties hulp aanbieden. Wanneer het prototype klaar is krijg je de kans het persoonlijk te presenteren aan de Minister van Rechtsbescherming.

Deze website maakt gebruik van cookies.