Leiden University logo.

nl en

Partners

Kunstgang

In de zomer van 2015 heeft de LAKgalerie een doorstart gemaakt onder de vleugels van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden. In samenwerking met de studievereniging van de opleiding Kunstgeschiedenis, de Leidse Kunsthistorische Vereniging, is een commissie opgericht voor het dagelijks bestuur van de galerie. Bij deze nieuwe organisatorische context past een nieuwe naam: de galerie op de begane grond van het Lipsius heet tegenwoordig Kunstgang.  

Ben jij (aankomend) kunstgeschiedenis student(e) van de faculteit Geesteswetenschappen in Leiden en lijkt het je leuk om een vroege start te maken in het museumleven? Aarzel dan niet en mail naar kunstgang@gmail.com

Collegium Musicum

Het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum (Collegium Musicum, afgekort als CM) bestaat sinds 1936. Met meer dan 150 leden is het de grootste muziekvereniging in Leiden

De vereniging bestaat uit een groot koor, een kamerkoor en een symfonieorkest. CM geeft minstens twee keer per jaar een concert. Daarnaast worden concertreizen naar het buitenland gemaakt.

CM is naast een koor en orkest ook een studentenvereniging. Er zijn verschillende commissies waaraan de leden kunnen deelnemen, en waarbij zij hun organisatorische en sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen.  
 

This website uses cookies.  More information.