Logo Universiteit Leiden.

nl en

Een duurzame omgeving

De verduurzaming van de openbare ruimte op de campus krijgt veel aandacht in dit project. Het wordt een aangename, groene verblijfsplek waar je kunt ontspannen en koelte kunt vinden op warme dagen.

Water en groen

De Humanities Campus wordt sterk verbonden met het Singelpark. De openbare ruimte van de gehele campus wordt vergroend. Bij een campusplein ontstaat een groene oase voor iedereen in de stad. In stedelijke gebieden is in de zomermaanden vaak sprake van hittestress: stenen, wegen en gebouwen houden warmte vast. Door zoveel mogelijk beplanting aan te brengen wordt het probleem van hittestress in het campusgebied verminderd, zodat het te allen tijde een fijne plek is om elkaar te ontmoeten en ontspannen.

Naast het bestrijden van hittestress heeft biodiversiteit veel aandacht in het ontwerp van de Humanities Campus. Er zal gezorgd worden voor een verscheidenheid aan bomen, planten en bloemen binnen het gebied. Deze beplanting is deels afkomstig uit de collectie van de Hortus.

Regenwater wordt zolang mogelijk in het gebied vastgehouden, bijvoorbeeld door het aanleggen van sedumdaken. Een gescheiden afvoersysteem zorgt ervoor dat regenwater niet via het vuilwaterriool wordt afgevoerd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.