Logo Universiteit Leiden.

nl en

Een duurzame omgeving

De verduurzaming van de openbare ruimte op de campus krijgt veel aandacht in dit project. Het wordt een aangename, groene verblijfsplek waar je kunt ontspannen en koelte kunt vinden op warme dagen.

Mobiliteit

Het campusgebied aan de Doelenzijde wordt zoveel mogelijk autoluw gemaakt. Alle logistiek komt bij één centraal verzamelpunt binnen (Cluster Noord). Vanaf die locatie wordt alles via elektrische voertuigen binnen de Humanties Campus verspreid. Hiermee wordt het aantal verkeersbewegingen aanzienlijk teruggebracht.

Water en groen

De Humanties Campus wordt sterk verbonden met het Singelpark. De openbare ruimte van de gehele campus wordt vergroend en het campusplein wordt een groene oase voor iedereen in de stad. In stedelijke gebieden is in de zomermaanden vaak sprake van hittestress; een probleem dat ontstaat omdat warmte wordt vastgehouden in stenen, wegen en gebouwen. Door zoveel mogelijk beplanting aan te brengen wordt het probleem van hittestress in het campusgebied verminderd, zodat het te allen tijde een fijne plek is om elkaar te ontmoeten en ontspannen.

Naast het bestrijden van hittestress heeft biodiversiteit veel aandacht in het ontwerp van de Humanties Campus. Er zal gezorgd worden voor een verscheidenheid aan bomen, planten en bloemen binnen het gebied. Deze beplanting is deels afkomstig uit de collectie van de Hortus.

Regenwater wordt zolang mogelijk in het gebied vastgehouden, bijvoorbeeld door het aanleggen van sedumdaken. Een gescheiden afvoersysteem zorgt ervoor dat regenwater niet via het vuilwaterriool wordt afgevoerd.

Deze website maakt gebruik van cookies.