Logo Universiteit Leiden.

nl en

Kernteam

Maak kennis met de medewerkers in het kernteam achter Global Transformations and Governance Challenges, dat momenteel bestaat uit een Hoogleraar, Universitair Docent, Postdoctoraal Onderzoeker, Promovendus en twee Programma Medewerkers.

Kernteam

 • Valentina Carraro Universitair Docent in Global Transformations and Governance Challenges

  Valentina Carraro is werkzaam binnen het stimuleringsgebied als Assistent Professor in Global Transformations and Governance Challenges. Haar onderzoeksinteresses omvatten de regulering van mensenrechten- en geweld gerelateerde uitdagingen, globale en regionale reguleringen van mensenrechten, naleving van het internationaal recht door staten en het gebruik van expertise in overheidsinstelling. Hier leest u meer over haar werk. 

 • Yassine el Guendouzi Programma Medewerker in Global Transformations and Governance Challenges

  Yassine El Guendouzi werkt als Programma Medewerker binnen het GTGC-stimuleringsgebied en is onder meer verantwoordelijk voor de communicatie en helpt bij het organiseren van congressen en evenementen. Hij studeerde Criminal Justice and Crime Science en werkt momenteel ook als promovendus bij het Institute of Security and Global Affairs aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoeksinteresses omvatten de push- en pullfactoren van radicalisering, jihadistisch salafisme, deradicaliseringsprogramma's en het besturen van radicalisme en extremisme. Hier leest u meer over zijn werk.

 • Alies Jansen Promovendus en Programma Medewerker in Global Transformations and Governance Challenges

  Alies Jansen is werkzaam binnen het GTGC stimuleringsgebied als Promovendus en Programma Medewerker. Ze studeerde Geschiedenis (BA Cum Laude, 2017) en Internationale Betrekkingen (MA Cum Laude, 2020), en werkte voorheen voor non-gouvernementele vredes- en mensenrechtenorganisaties. Haar onderzoeksinteresses omvatten gewelddadige conflicten in de eenentwintigste eeuw, de complexe samenwerkingsverbanden rondom veiligheidsuitdagingen, en in het bijzonder de rol van niet-statelijke actoren hierin. Hier leest u meer over haar werk. 

 • Shaya Javadinia Onderzoeksassistent in Global Transformations and Governance Challenges

  Shaya Javadinia werkt als Onderzoeksassistent in de GTGC. Ze studeerde Europees Recht (LL.B., 2018) en zit momenteel in de laatste fase van het afronden van een LL.M. in Public International Law aan de Universiteit Leiden, met als specialisatie internationaal humanitair recht. Haar onderzoeksinteresses omvatten regionale en internationale mensenrechten-mechanismen en hun toegankelijkheid voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen, met name gemarginaliseerde groepen. 

 • Jan Aart Scholte Hoogleraar in Global Transformations and Governance Challenges

  Jan Aart Scholte is Hoogleraar Global Transformations and Governance Challenges van de Universiteit Leiden. In het verleden heeft hij meerdere interdisciplinaire onderzoeksinitiatieven rondom globalisering bijeengebracht in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses omvatten polycentrisch regeren van globale problemen, legitimiteit ten opzichte van globaal regeren, globale democratie, complexe hegemonie en het regeren van het internet. Hier leest u meer over zijn werk. 

 • Shiming Yang Postdoctoraal Onderzoeker in Global Transformations and Governance Challenges

  Shiming Yang werkt als Postdoctoraal Onderzoeker in het GTGC-programma. Ze is geïnteresseerd in globale milieupolitiek met de nadruk op ontwikkelingslanden. Haar onderzoeksprojecten hebben tot doel het veranderende landschap van globale milieuonderhandelingen, toenemende machtspolitiek in milieubeheer en vergelijkend milieubeleid te verklaren. Haar andere gepubliceerde werk onderzoekt de politieke economie van China, milieugezondheid en de politieke economie van de globale gezondheid. Hier leest u meer over haar werk. 

Deze website maakt gebruik van cookies.