Logo Universiteit Leiden.

nl en

Gastonderzoekers

Er bestaan mogelijkheden om als gastonderzoeker aan te sluiten bij het initiatief en tijd door te brengen in residentie bij GTGC in Den Haag. Mocht u interesse hebben, neem dan gerust contact met ons op. Hieronder vindt u onze huidige gastonderzoeker(s).

Huidige gastonderzoekers

  • Olivia Serrano Núñez Promovenda aan de Universiteit van Navarra in Spanje

    Olivia Serrano (Mexico-Stad) heeft een BA in Internationale Betrekkingen van de Anahuac University (Mexico), een MA in Mensenrechten van de Universiteit van Navarra (Spanje) en is momenteel een promovenda aan dezelfde universiteit, waar ze is een ontvanger  is van de Universiteit van Navarra Grant voor jonge onderzoekers. Sinds 2015 leidt ze Construye, Regional Observatory for Women in Latin America and the Caribbean, een NGO die opkomt voor de mensenrechten van vrouwen in internationale organisaties (VN & OAS). Sinds 2014 is Olivia vertegenwoordiger van haar organisatie bij de VN, voornamelijk voor de Commission on the Status of Women (CSW). Ze maakte deel uit van de officiële delegatie van Mexico voor de 49e Commissie voor Bevolking en Ontwikkeling en voor de 61e en 62e CSW bij de VN. Sinds 2009 coördineert ze het "Be Human Global Leadership Program", waarin ze meer dan 500 jonge studenten heeft opgeleid om als afgevaardigden bij de Verenigde Naties te dienen. Ze was de vertegenwoordiger van haar organisatie voor de 49e en 50e Algemene Vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten en voor de 13e Regionale Vrouwenconferentie in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied in Uruguay. Naast haar studie op het gebied van internationale betrekkingen, heeft Olivia gespecialiseerde studies gedaan in mensenrechten in Genève en internationaal recht bij de World Youth Alliance. Olivia haar promotieonderzoek gaat over de universaliteit van de interpretatie van de verdragsorganen over het recht op gezondheid.

Voormalige gastonderzoekers

  • Rosalba Icaza Associate Professor, International Institute of Social Studies (ISS)

    Dr. Rosalba Icaza was gastonderzoeker bij het GTGC stimuleringsgebied in de periode van januari tot april 2021. Haar vaste aanstelling is als Universitair Hoofddocent in Global Politics, Gender, and Diversity aan het Institute of Social Studies, Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoek situeert zich op de kruispunten van wereldpolitiek, feminisme en dekolonialiteit, met een bijzondere focus op hoe plaatsgebonden sociaal verzet bijdraagt aan wereldwijde epistemische rechtvaardigheid. Binnen GTGC was Rosalba aangesloten bij het project "Stories of Solidarity and Exchange through and with Food". Meer details over haar werk zijn hier beschikbaar.

Deze website maakt gebruik van cookies.