Logo Universiteit Leiden.

nl en

Conference: Lessons from Afghanistan

Datum
donderdag 2 december 2021 - vrijdag 3 december 2021
Bezoekadres
TBD

LUCIR (Leiden University's Centre for International Relations), in samenwerking met ISGA (Institute of Security and Global Affairs) en GTGC (Global Transformations and Global Challenges Initiative), organiseert op 2 en 3 december 2021 een conferentie over de lessen die we van Afganistan kunnen leren.

Gevolgen voor de theorie en praktijk van oorlog, vrede en recht

Na twee decennia van westerse en internationale betrokkenheid na 9/11 in Afghanistan, trokken buitenlandse militaire troepen zich in augustus 2021 terug en lieten veel Afghanen achter die nu een onzekere toekomst tegemoet gaan onder het opnieuw heersende Taliban-regime. Dit moment vraagt om reflectie op wat de lessen uit Afghanistan betekenen voor de toekomst van de theorie en beleidspraktijk van kernvraagstukken op het gebied van oorlog, vrede en recht.

Conferentie 2 & 3 december 2021

Tijdens een tweedaagse conferentie, gehouden op 2 en 3 december 2021, zullen we wetenschappers, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en beleidsmakers samenbrengen om bij te dragen aan een uitgebreide uitwisseling over militaire en politieke interventie in de regio, niet alleen vanuit een westers perspectief , maar ook vanuit regionaal en Afghaans perspectief. We nodigen bijdragen uit die de implicaties bespreken voor de studie van onder meer militaire interventie, alomvattende benaderingen van vredesopbouw (lokale en externe benaderingen), ontwikkeling, goed bestuur, democratisering, de bevordering van mensenrechten (inclusief de cross-cutting women, peace, and security agenda), migratie, geopolitieke implicaties en de rol van de NAVO, de EU en bilaterale/multilaterale benaderingen.

We nodigen ook beleidsmakers, praktijkmensen en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld uit om op basis van successen en mislukkingen concrete suggesties te ontwikkelen voor toekomstige beleidsverbeteringen op de gebieden die verband houden met de bovengenoemde onderwerpen. Op elke conferentiedag zullen meerdere ​​panels verschillende thema's aankaarten. De conferentie wordt afgesloten met een Policy-Scholar Nexus rondetafelgesprek. Het doel is om een ​​kennisnetwerk te creëren en om twee grote publicaties te produceren met geselecteerde bijdragen (een Special Issue of Forum en een Edited Volume).

Lessons from Afghanistan - Call for Papers

Deze website maakt gebruik van cookies.