Logo Universiteit Leiden.

nl en

Enquête Sustainable Development Goals onder Onderzoekersers

Het volgende rapport bespreekt onze enquête over de UN Sustainable Development Goals die werd verspreid onder onderzoekers aan de Universiteit Leiden in november 2021.

In november 2021 was de Leiden University Green Office (LUGO) geïnteresseerd om onderzoeken of onderzoekers aan de Universiteit Leiden over het algemeen bekend waren met de SDG's en of ze de SDG's overwogen in en tijdens hun onderzoek. LUGO wilde het perspectief van onderzoekers vastleggen omdat zij uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de onderzoeksoutput van de universiteit. Het verkennen van hoe onderzoekers zich verhouden - of zich niet verhouden - tot de SDG's kan inzicht bieden in de onderzoekscontext van de Universiteit Leiden, en de termen waarmee degenen die in deze context werken bekend zijn. Bovendien verwachtte LUGO dat dit inzicht zou tonen in de manier waarop de universiteit onderzoekers kan aanmoedigen om de SDG's te overwegen in en tijdens hun onderzoek.

Als eerste stap in deze richting heeft LUGO een enquête opgezet om te onderzoeken hoe onderzoekers aan de Universiteit Leiden de SDG's beschouwen in hun eigen werk. De leidende vraag van de enquête was: hoe bekend zijn onderzoekers binnen de Universiteit Leiden met de SDG's en in hoeverre overwegen ze de SDG's in hun onderzoek?

Je kunt het rapport vinden in de rechter zijbalk van deze pagina.

Een overzicht van de Sustainable Development Goals
Deze website maakt gebruik van cookies.