Logo Universiteit Leiden.

nl en

Join the Pipe

Join the Pipe is een project dat zich inzet om plastic afval te verminderen en mensen zowel in het Globale Zuiden als in het Globale Noorden van drinkbaar water te voorzien.

Dankzij Join the Pipe hebben we niet alleen veel studenten voorzien van een herbruikbare plastic fles, maar ook van verschillende watertappunten verspreid over de universiteitscampussen. De watertappunten die je kunt vinden, maken ook deel uit van het drinkwaterproject in de sloppenwijk Madoya in Nairobi, Kenia. Een deel van de inkomsten uit de navulstations en multifunctionele flessen wordt door Join the Pipe gebruikt voor het opzetten van drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden, het brengen van water naar mensen zonder water, het uitdelen van waterflessen aan schoolkinderen voor een betere hygiëne, het installeren van waterpompen in dorpen en het organiseren van City Clean-Ups om het plastic afvalprobleem bij de bron aan te pakken. Tot nu toe heeft Join the Pipe meer dan 300 projecten gerealiseerd in ontwikkelingslanden. Als je meer wilt weten, klik dan hier.

De Universiteit Leiden ondersteunt deze actie door in samenwerking met de Green Office waterflessen te verkopen en kranen te plaatsen. De LUGO-waterflessen worden verkocht in alle 16 universiteitskantines!

De waterflessen zijn gemaakt in samenwerking met de organisatie Join the Pipe die rondom de Universiteit Leiden waterpunten heeft geplaatst zodat je altijd in de buurt van een zoetwatervoorziening bent, waar je ook bent op de campus!

Met de Join the Pipe waterflessen en waterpunten wil LUGO het plastic afval dat ontstaat bij het gebruik van wegwerp PET-flessen verminderen. Daarnaast zorgt het Join the Pipe-project voor schoonwatervoorzieningen in opkomende delen van Kenia. Op dit moment vind je op deze locaties waterpunten:

Deze website maakt gebruik van cookies.